ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Округли сто у Пожаревцу: ЈАВНИ ИНТЕРЕС У ТРОУГЛУ ОЦД – МЕДИЈИ – ЛОКАЛНЕ УПРАВЕ

IMG_1612Пословно удружење асоцијације локалних и независних медија „Локал прес“ у петак 12. јуна организоваће округли сто на тему „Јавни интерес у троуглу: ОЦД – медији – локалне управе“. Округли сто ће бити фокусиран на улози локалних ОЦД у одређивању јавног интереса грађана, као и на учешћу и контроли квалитета информисања које се реализује из средстава намењених информисању грађана у локалним срединама.

У наредном периоду од великог значаја је учешће локалних организација цивилног друштва у одређивању и дефинисању јавног интереса грађана у малим срединама, у препознавању могућности за заједничко деловање у сарадњи са медијма и локалним управама у циљу што бољег информисања грађана у оквиру Закона о информисању и медијима, као и  контролна улога локалних ОЦД – на позицији watch догова у току одабира и реализације пројеката који се финансирају из средстава за информисање грађана.

Теме округлог стола ће поред препознавања могућности које даје Закон о информисању и медијима за активно учешће локалних ОЦД, бити усмерене и на досадашња искуства и недоумице око имплементирања пројектног финансирања у првој половини 2015.

Округли сто „Јавни интерес у троуглу: ОЦД –медији – локалне управе“ је други од пет планираних у оквиру пројекта „Правна помоћ Локал прес“ који је финансиран од стране Civil Right Defenders.

Учесници округлог стола су и представници Организације за европску безбедност и сарадњу /ОЕБС/ који кроз партнерски однос подржавају ову активност.

КО:     Гордана Јанковић, шефица Одељења за медије ОЕБС   

            Сања Станковић, представница ОЕБС

            Драган Лазаревић, адвокат ПУ „Локал прес“

            Представник локалне управе града Пожаревца

            Дејан Црномарковић, представник ЛП и АНЕМ у Комисији за избор пројеката у Крушевцу

            Модератор:    Снежана Милошевић, генерална секретарка ПУ „Локал прес“

ШТА:  „Јавни интерес у троуглу ОЦД – медији – локалне управе“

КАДА: Петак, 12. јун 2015. у 12:00 часова

ГДЕ:    Свечани салон Градског здања Града Пожаревца, Дринска 2, Пожаревац

КОНТАКТ:    Ненад Гавриловић, администратор

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *