Okrugli sto u Požarevcu: JAVNI INTERES U TROUGLU OCD – MEDIJI – LOKALNE UPRAVE

IMG_1612Poslovno udruženje asocijacije lokalnih i nezavisnih medija „Lokal pres“ u petak 12. juna organizovaće okrugli sto na temu „Javni interes u trouglu: OCD – mediji – lokalne uprave“. Okrugli sto će biti fokusiran na ulozi lokalnih OCD u određivanju javnog interesa građana, kao i na učešću i kontroli kvaliteta informisanja koje se realizuje iz sredstava namenjenih informisanju građana u lokalnim sredinama.

U narednom periodu od velikog značaja je učešće lokalnih organizacija civilnog društva u određivanju i definisanju javnog interesa građana u malim sredinama, u prepoznavanju mogućnosti za zajedničko delovanje u saradnji sa medijma i lokalnim upravama u cilju što boljeg informisanja građana u okviru Zakona o informisanju i medijima, kao i  kontrolna uloga lokalnih OCD – na poziciji watch dogova u toku odabira i realizacije projekata koji se finansiraju iz sredstava za informisanje građana.

Teme okruglog stola će pored prepoznavanja mogućnosti koje daje Zakon o informisanju i medijima za aktivno učešće lokalnih OCD, biti usmerene i na dosadašnja iskustva i nedoumice oko implementiranja projektnog finansiranja u prvoj polovini 2015.

Okrugli sto „Javni interes u trouglu: OCD –mediji – lokalne uprave“ je drugi od pet planiranih u okviru projekta „Pravna pomoć Lokal pres“ koji je finansiran od strane Civil Right Defenders.

Učesnici okruglog stola su i predstavnici Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju /OEBS/ koji kroz partnerski odnos podržavaju ovu aktivnost.

KO:     Gordana Janković, šefica Odeljenja za medije OEBS   

            Sanja Stanković, predstavnica OEBS

            Dragan Lazarević, advokat PU „Lokal pres“

            Predstavnik lokalne uprave grada Požarevca

            Dejan Crnomarković, predstavnik LP i ANEM u Komisiji za izbor projekata u Kruševcu

            Moderator:    Snežana Milošević, generalna sekretarka PU „Lokal pres“

ŠTA:  „Javni interes u trouglu OCD – mediji – lokalne uprave“

KADA: Petak, 12. jun 2015. u 12:00 časova

GDE:    Svečani salon Gradskog zdanja Grada Požarevca, Drinska 2, Požarevac

KONTAKT:    Nenad Gavrilović, administrator

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.