ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Орао крсташ: САМО НА ГРБУ ИЛИ И У ПРИРОДИ?

Орао крсташ, птица која се налази на грбу наше државе, дошао је до ивице опстанка у Србији.
Лакше је орла крсташа видети у музеју, приватној галерији или неком ресторану (у препарираном стању), него у гнезду или на небу. Зато је судбина ове строго заштићене врсте, коју директно угрожава човек, у рукама волонтера и орнитолога Друштва за заштиту и проучавање птица Србије, који у сарадњи са Покрајинским заводом за заштиту природе и девет организација из Мађарске, Словачке, Чешке и Аустрије, спроводе пројекат под називом „PannonEagle LIFE“.
Милица Мишковић, координаторка пројекта – „PannonEagleLIFE“, Никола Стојнић, из Покрајинског завода за заштиту природе и Милан Ружић, из Друштва за заштиту и проучавање птица Србије говориће на поводом ситуације у којој се нашао орао крсташ и како се као нација опходимо према природном наслеђу.
Шта је довело до тога да орао крсташ буде најугроженија врста птице код нас? Какви се напори улажу у заштиту ове строго заштићене врсте? Какво је стање са крсташем у суседним државама? Каква га будућност очекује?
Одговоре на ова и бројна друга питања можете добити на панел дискусији „Орао крсташ – Само на грбу или и у природи?“ у среду, 7. фебруара 2018. у 17 часова у ЕУ инфо центру (Краља Милана 7, Београд).

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *