Orao krstaš: SAMO NA GRBU ILI I U PRIRODI?

Orao krstaš, ptica koja se nalazi na grbu naše države, došao je do ivice opstanka u Srbiji.
Lakše je orla krstaša videti u muzeju, privatnoj galeriji ili nekom restoranu (u prepariranom stanju), nego u gnezdu ili na nebu. Zato je sudbina ove strogo zaštićene vrste, koju direktno ugrožava čovek, u rukama volontera i ornitologa Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, koji u saradnji sa Pokrajinskim zavodom za zaštitu prirode i devet organizacija iz Mađarske, Slovačke, Češke i Austrije, sprovode projekat pod nazivom „PannonEagle LIFE“.
Milica Mišković, koordinatorka projekta – „PannonEagleLIFE“, Nikola Stojnić, iz Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode i Milan Ružić, iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije govoriće na povodom situacije u kojoj se našao orao krstaš i kako se kao nacija ophodimo prema prirodnom nasleđu.
Šta je dovelo do toga da orao krstaš bude najugroženija vrsta ptice kod nas? Kakvi se napori ulažu u zaštitu ove strogo zaštićene vrste? Kakvo je stanje sa krstašem u susednim državama? Kakva ga budućnost očekuje?
Odgovore na ova i brojna druga pitanja možete dobiti na panel diskusiji „Orao krstaš – Samo na grbu ili i u prirodi?“ u sredu, 7. februara 2018. u 17 časova u EU info centru (Kralja Milana 7, Beograd).

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.