ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

ОШ „Олга Милошевић“: ЉУБАВ БИВШИХ УЧЕНИКА ПРЕМА ШКОЛИ НЕ ПРЕСТАЈЕ

Љубав бивших ученика према школи никад не престаје. Гостима се најискреније радујемо, увек су добродошли драги људи који нам поправе расположење и улепшају дан.

Пријатељи наше школе често сврате да разменимо лепе речи, успомене, подсетимо се неких давних времена. Посебно нам је изузетно лепе емоције у овим празничним данима пробудио драги Радосав Сибиновић. Он је пре пуних шест деценија био ђак наше школе. Тада је све било другачије, али се са сетом присећа свог лепог детињства проведеног у школи.

Наиме, овај диван човек своју школу је посетио после 60 година, са жељом да види како она изгледа данас, шта се све променило и да евоцира успомене на ђачко доба. Директор школе је отишао по Радосава Сибиновића и довезао га је до школе. У пријатном разговору смо се подсетили давних дана и пробудили најлепша сећања на време које је незаборавно за сваког човека. Било нам је задовољство и право уживање да поразговарамо о периоду када је он био ђак и да упоредимо са данашњим временима. Посебно емотивно је било и то што је Радосав Сибиновић први пут напустио свој стан и дружио се са људима после дуже од годину дана, због епидемиолошке ситуације и свог здравственог стања време је проводио само у свом дому.

Господин Сибиновић недавно је био и донатор школског прибора и великог броја књига које су обогатиле нашу библиотеку. Такође смо уз његову помоћ постали богатији за много примерака друштвених игара као што су: шах, монопол, не љути се човече…, које ученици могу да користе у ваннаставним активностима. Захваљујемо се овом дивном човеку за дарове и време које је издвојио за нас, подсетивши нас на неке давно прошле дане, на нашу школу која је кроз време постала много уређенија, али и даље са оним топлим срцем и душом отвореном за све добре људе. Како бисмо се захвалили господину Сибиновићу на свему, поклонили смо му слику наше професорке Јоване Кривокуће која ће му бити успомена на емотиван сусрет са школом први пут после завршетка основношколског школовања. Похвале, одушевљење и све дивне речи нашег госта о тренутном раду и изгледу школе су нам подстицај да сваким даном будемо све бољи како би и садашњи, а и бивши ђаци, били увек поносни што су у неком тренутку били део нас.

После овог дружења које ће нам остати као дивна успомена на почетак нове године, директор је драгог госта одвезао кући, а господин Сибиновић је на растанку свима у колективу пожелео најлепше жеље и много успеха у 2021. години.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *