OŠ „Olga Milošević“: LJUBAV BIVŠIH UČENIKA PREMA ŠKOLI NE PRESTAJE

Ljubav bivših učenika prema školi nikad ne prestaje. Gostima se najiskrenije radujemo, uvek su dobrodošli dragi ljudi koji nam poprave raspoloženje i ulepšaju dan.

Prijatelji naše škole često svrate da razmenimo lepe reči, uspomene, podsetimo se nekih davnih vremena. Posebno nam je izuzetno lepe emocije u ovim prazničnim danima probudio dragi Radosav Sibinović. On je pre punih šest decenija bio đak naše škole. Tada je sve bilo drugačije, ali se sa setom priseća svog lepog detinjstva provedenog u školi.

Naime, ovaj divan čovek svoju školu je posetio posle 60 godina, sa željom da vidi kako ona izgleda danas, šta se sve promenilo i da evocira uspomene na đačko doba. Direktor škole je otišao po Radosava Sibinovića i dovezao ga je do škole. U prijatnom razgovoru smo se podsetili davnih dana i probudili najlepša sećanja na vreme koje je nezaboravno za svakog čoveka. Bilo nam je zadovoljstvo i pravo uživanje da porazgovaramo o periodu kada je on bio đak i da uporedimo sa današnjim vremenima. Posebno emotivno je bilo i to što je Radosav Sibinović prvi put napustio svoj stan i družio se sa ljudima posle duže od godinu dana, zbog epidemiološke situacije i svog zdravstvenog stanja vreme je provodio samo u svom domu.

Gospodin Sibinović nedavno je bio i donator školskog pribora i velikog broja knjiga koje su obogatile našu biblioteku. Takođe smo uz njegovu pomoć postali bogatiji za mnogo primeraka društvenih igara kao što su: šah, monopol, ne ljuti se čoveče…, koje učenici mogu da koriste u vannastavnim aktivnostima. Zahvaljujemo se ovom divnom čoveku za darove i vreme koje je izdvojio za nas, podsetivši nas na neke davno prošle dane, na našu školu koja je kroz vreme postala mnogo uređenija, ali i dalje sa onim toplim srcem i dušom otvorenom za sve dobre ljude. Kako bismo se zahvalili gospodinu Sibinoviću na svemu, poklonili smo mu sliku naše profesorke Jovane Krivokuće koja će mu biti uspomena na emotivan susret sa školom prvi put posle završetka osnovnoškolskog školovanja. Pohvale, oduševljenje i sve divne reči našeg gosta o trenutnom radu i izgledu škole su nam podsticaj da svakim danom budemo sve bolji kako bi i sadašnji, a i bivši đaci, bili uvek ponosni što su u nekom trenutku bili deo nas.

Posle ovog druženja koje će nam ostati kao divna uspomena na početak nove godine, direktor je dragog gosta odvezao kući, a gospodin Sibinović je na rastanku svima u kolektivu poželeo najlepše želje i mnogo uspeha u 2021. godini.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.