Sastanak ministarke Gojković i predsednika Vučena u Ministarstvu kulture i informisanja: SMEDEREVSKA PALANKA SA TRI PROJEKTA NA KONKURSU „GRADOVI U FOKUSU“

U Ministarstvu kulture i informisanja upriličen je sastanak ministarke Maje Gojković i predsednika Opštine Nikole Vučena na kome se razgovaralo o budućim projektima koji se odnose na razvoj kulture i obnovi kulturnih ustanova i objekata u Opštini Smederevska Palanka.

Opština Smederevska Palanka će do 1. februara ove godine učestvovati sa tri projekta na konkursu „Gradovi u fokusu“, koji je raspisalo Ministrastvo kulture i informisanja.

-Prvi projekta koji pripremamo je rekonstrukcija Kulturnog centra, što podrazumeva adaptaciju i osavremenjavanje pozorišne sale, zamenu kompletne električne instalacije, rekonstrukciju krova, fasade i zamenu stolarije. Drugi projekat se odnosi na obnovu fasade zgrade Narodnog muzeja, čime će se završiti kompletna rekonstrukcija ove kulturne ustanove. Treći, i možda najinteresantniji projekat, čije idejno rešenje je već urađeno, jeste izgradnja Trga kulture ispred zgrade Gradske biblioteke „Milutin Srećković“. Projektom je predviđena kompletna rekonstrukcija dela ulice 10. oktobara, od pešačke zone do već uređene Francuske ulice. To podrazumeva i postavljanje nove led rasvete i sadnju mladih stabala.

Trg kulture imaće amfiteatar koji će služiti za održavanje kulturnih večeri, koncerata na otvorenom i raznih muzičko-plesnih programa. Pored toga, što će Trg kulture biti prvenstveno namenjen kulturnim dešavanjima, dobićemo novu pešačku zonu za odmor i uživanje. Na tom mestu predviđena je i izgradnja prve velike česme u gradu. Zahvalni smo Ministarstvu kulture i informisanja, posebno ministarki Maji Gojković, na podršci koju pruža za razvoj kulture u našoj opštini.

Takođe veliku zahvalnost dugujemo i samostalnoj savetnici u oblasti pozorišno-plesnog stvaralaštva i ustanova kulture iz oblasti scenskog i scensko-muzičkog stvaralaštva u Ministarstvu kulture, Đurđijani Jovanović za trogodišnju saradnju i podršku – izjavio je Vučen, nakon sastanka u Ministarstvu.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *