ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Састанак министарке Гојковић и председника Вучена у Министарству културе и информисања: СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА СА ТРИ ПРОЈЕКТА НА КОНКУРСУ „ГРАДОВИ У ФОКУСУ“

У Министарству културе и информисања уприличен је састанак министарке Маје Гојковић и председника Општине Николе Вучена на коме се разговарало о будућим пројектима који се односе на развој културе и обнови културних установа и објеката у Општини Смедеревска Паланка.

Општина Смедеревска Паланка ће до 1. фебруара ове године учествовати са три пројекта на конкурсу „Градови у фокусу“, који је расписало Министраство културе и информисања.

-Први пројекта који припремамо је реконструкција Културног центра, што подразумева адаптацију и осавремењавање позоришне сале, замену комплетне електричне инсталације, реконструкцију крова, фасаде и замену столарије. Други пројекат се односи на обнову фасаде зграде Народног музеја, чиме ће се завршити комплетна реконструкција ове културне установе. Трећи, и можда најинтересантнији пројекат, чије идејно решење је већ урађено, јесте изградња Трга културе испред зграде Градске библиотеке „Милутин Срећковић“. Пројектом је предвиђена комплетна реконструкција дела улице 10. октобара, од пешачке зоне до већ уређене Француске улице. То подразумева и постављање нове лед расвете и садњу младих стабала.

Трг културе имаће амфитеатар који ће служити за одржавање културних вечери, концерата на отвореном и разних музичко-плесних програма. Поред тога, што ће Трг културе бити првенствено намењен културним дешавањима, добићемо нову пешачку зону за одмор и уживање. На том месту предвиђена је и изградња прве велике чесме у граду. Захвални смо Министарству културе и информисања, посебно министарки Маји Гојковић, на подршци коју пружа за развој културе у нашој општини.

Такође велику захвалност дугујемо и самосталној саветници у области позоришно-плесног стваралаштва и установа културе из области сценског и сценско-музичког стваралаштва у Mинистарству културе, Ђурђијани Јовановић за трогодишњу сарадњу и подршку – изјавио је Вучен, након састанка у Министарству.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *