ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

ОТВОРЕНА ЈЕДИНИЦА ЗА ПАЛИЈАТИВНО ЗБРИЊАВАЊЕ У ОБ „СТЕФАН ВИСОКИ“

DSCN1201Министар здравља, Златибор Лончар, присуствовао је отварању Јединице за палијативно збрињавање у Општој болници „Стефан Високи“. Лончара је дочекао директор ове здравствене установе, др Жељко Смиљанић, а затим су обишли реновирани простор намењен палијативном збрињавању најтежих болесника.

– Не само у Београду, него широм Сррбије, одвојени су овакви капацитети за палијативно збрињавање. То је озбиљан проблем, не само за те пацијенте, него и за њихове породице, и зато смо се одлучили на овај корак. То је заживело коначно и у Смедеревској Паланци, али ова јединица од сутра мора да има пацијенте. Ово су сасвим добри услови. Видели смо и лепо урађене санитарне чворове, а одвојен је и простор за људске ресурсе који ће бити овде. Овде ће пацијенти и њихове породице имати одређену сигурност, јер се налазе на месту на коме се може притећи у помоћ, јер су овде лекари различитих специјалности – рекао је, између осталог, министар Лончар после обиласка, наглашавајући да је веома задовољан оним што је видео.

– Јединица за палијативно збрињавање свакако је корак напред  у побољшању услова за најтеже пацијенте, са подручја Велике Плане и Смедеревске Паланке. Захваљујем Министарству које је омогућило да направимо један овакав простор, који ће свакако допринети побољшању квалитета збрињавања најтежих пацијената – рекао је директор ОБ „Стефан Високи“, др Жељко Смиљанић.

DSCN1204Јединица за палијативно збрињавање уређена је према најсавременијим стандардима. Пацијенти ће бити збринути у једнокреветним или двокреветним собама, а у сваком боксу постоји простор за чајну кухињу. Уређени су и мокри чворови, посебно прилагођени за најтеже болеснике, као и простор за медицинско особље које ће водити бригу о пацијентима.

После посете Болници, министар Лончар се, поред штанда Српске напредне странке који је поводом његовог доласка постављен у главној градској улици, сусрео са члановима и симпатизерима ове странке.

One thought on “ОТВОРЕНА ЈЕДИНИЦА ЗА ПАЛИЈАТИВНО ЗБРИЊАВАЊЕ У ОБ „СТЕФАН ВИСОКИ“

  • Da li bi se ovo jos dogodilo da dr Bogdanovic nije prekomponovao projekat?! To niko ne zna, nazalost.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *