OTVORENA JEDINICA ZA PALIJATIVNO ZBRINJAVANJE U OB „STEFAN VISOKI“

DSCN1201Ministar zdravlja, Zlatibor Lončar, prisustvovao je otvaranju Jedinice za palijativno zbrinjavanje u Opštoj bolnici „Stefan Visoki“. Lončara je dočekao direktor ove zdravstvene ustanove, dr Željko Smiljanić, a zatim su obišli renovirani prostor namenjen palijativnom zbrinjavanju najtežih bolesnika.

– Ne samo u Beogradu, nego širom Srrbije, odvojeni su ovakvi kapaciteti za palijativno zbrinjavanje. To je ozbiljan problem, ne samo za te pacijente, nego i za njihove porodice, i zato smo se odlučili na ovaj korak. To je zaživelo konačno i u Smederevskoj Palanci, ali ova jedinica od sutra mora da ima pacijente. Ovo su sasvim dobri uslovi. Videli smo i lepo urađene sanitarne čvorove, a odvojen je i prostor za ljudske resurse koji će biti ovde. Ovde će pacijenti i njihove porodice imati određenu sigurnost, jer se nalaze na mestu na kome se može priteći u pomoć, jer su ovde lekari različitih specijalnosti – rekao je, između ostalog, ministar Lončar posle obilaska, naglašavajući da je veoma zadovoljan onim što je video.

– Jedinica za palijativno zbrinjavanje svakako je korak napred  u poboljšanju uslova za najteže pacijente, sa područja Velike Plane i Smederevske Palanke. Zahvaljujem Ministarstvu koje je omogućilo da napravimo jedan ovakav prostor, koji će svakako doprineti poboljšanju kvaliteta zbrinjavanja najtežih pacijenata – rekao je direktor OB „Stefan Visoki“, dr Željko Smiljanić.

DSCN1204Jedinica za palijativno zbrinjavanje uređena je prema najsavremenijim standardima. Pacijenti će biti zbrinuti u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama, a u svakom boksu postoji prostor za čajnu kuhinju. Uređeni su i mokri čvorovi, posebno prilagođeni za najteže bolesnike, kao i prostor za medicinsko osoblje koje će voditi brigu o pacijentima.

Posle posete Bolnici, ministar Lončar se, pored štanda Srpske napredne stranke koji je povodom njegovog dolaska postavljen u glavnoj gradskoj ulici, susreo sa članovima i simpatizerima ove stranke.

You may also like...

1 Response

  1. Horus kaže:

    Da li bi se ovo jos dogodilo da dr Bogdanovic nije prekomponovao projekat?! To niko ne zna, nazalost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.