ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Потписан уговор између Министарства за рад запошљавање, борачка и социјална питања и Општине С. Паланка: СРЕДСТВА ЗА СОЦИЈАЛНУ ЗАШТИТУ

IMG_1063У Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања потписан је уговор о наменским трансферима за услуге социјалне заштите из надлежности локалне самоуправе.

У име локалне самоуправе уговор је потписао помоћник председника Општине, Родољуб Станимировић.

У категорију ових услуга спадају: услуге дневног боравка, свратишта и помоћи у кући;  услуге смештаја и прихватилишта; услуге подршке за самосталан живот; услуге личног пратиоца за децу са инвалидитетом, као подршка задовољавању основних потреба у свакодневном животу, услуге персоналне асистенције доступне пунолетним лицима са инвалидитетом; саветодавно-терапијске и социјално-едукативне услуге, услуге саветовања и обуке хранитеља и усвојилаца – и остале услуге у складу са потребама и приоритетима јединице локалне самоуправе.

Укупан износ средстава које ће Општина Смедеревска Паланка добити за финансирање наведених услуга социјалне заштите је 5.217.471 динар, у роковима према Закону о буџетском систему.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *