Potpisan ugovor između Ministarstva za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Opštine S. Palanka: SREDSTVA ZA SOCIJALNU ZAŠTITU

IMG_1063U Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja potpisan je ugovor o namenskim transferima za usluge socijalne zaštite iz nadležnosti lokalne samouprave.

U ime lokalne samouprave ugovor je potpisao pomoćnik predsednika Opštine, Rodoljub Stanimirović.

U kategoriju ovih usluga spadaju: usluge dnevnog boravka, svratišta i pomoći u kući;  usluge smeštaja i prihvatilišta; usluge podrške za samostalan život; usluge ličnog pratioca za decu sa invaliditetom, kao podrška zadovoljavanju osnovnih potreba u svakodnevnom životu, usluge personalne asistencije dostupne punoletnim licima sa invaliditetom; savetodavno-terapijske i socijalno-edukativne usluge, usluge savetovanja i obuke hranitelja i usvojilaca – i ostale usluge u skladu sa potrebama i prioritetima jedinice lokalne samouprave.

Ukupan iznos sredstava koje će Opština Smederevska Palanka dobiti za finansiranje navedenih usluga socijalne zaštite je 5.217.471 dinar, u rokovima prema Zakonu o budžetskom sistemu.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *