ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Отворене реновиране просторије Шах клуба „Јасеница“

Просторије Шах клуба „Јасеница“ су реновиране и спремне за почетак рада Школе шаха. На свечаности уприличеној поводом отварања просторија присутне госте поздравили су испред локалне самоуправе председник Општине Никола Вучен и заменик председника СО Родољуб Станимировић.

– Срећни смо што се шах враћа на велика врата у Смедеревску Паланку. Драго ми је што су људи из Шаховског савеза на челу са председником Драганом Лазићем дошли да заједно са нама означе један нови почетак и што су подржали нашу иницијативу. Смедеревска Паланка је позната по шаху, са нама су ту и наши велемајстори који ће покушати да своје знање пренесу на младе шахисте, којих овде има у великом броју. Ми ћемо се као локална самоуправа трудити да помогнемо у сваком погледу. Шаху је место у Смедеревској Паланци и шах треба да живи – рекао је Вучен.

Просторије је званично отворио Драган Лазић, председник Шаховског савеза Србије.

-Смедеревска Паланка је један од најјачих шаховских центара у Србији. Познајем много људи из овог клуба и свестан сам њиховог квалитета. Лепо је видети да локална самоуправа помаже шахисте, то је рецепт за успех. Српски шах наставља да напредује из дана у дан у нади да ће се вратити тамо где и припада, у сам светски врх. Овај догађај у Смедеревској Паланци само је један од показатеља и доказа – истакао је Лазић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *