Otvoreno pismo novinara „Palanačkih“ predsedniku Srpske napredne stranke Aleksandru Vučiću  

10357233_716526138439937_5274750399791405732_nGospodine Vučiću,

kada bi Srbijom vladali palanački Naprednjaci, zapravo jedna njihova manja grupacija okupljena oko aktuelnog rukovodstva (raspuštenog) Opštinskog odbora, 90 odsto teritorije države bi pretvorili u konc-logor za neistomišljenike, a na ostatku bi se oni baškarili – ne radeći, naravno, ništa.

Bezidejnost života koji bi vodili u svom getu bila bi u apsolutnoj jednakosti sa njihovim doprinosom razvoju grada na Jasenici, u ovom trenutku.

Treba li da podsećam da je njihova najsnažnija aktivnost u vreme dok su, kratkotrajno bili na vlasti, zapošljavanje oko 150 svojih članova u javnom sektoru (u čemu, doduše, ni ostale političke partije nisu bile „štedljivije“), a o rezultatu njihovog opozicionog delovanja, isključenju ulične rasvete, ne bih više da trošim čitalačku posvećenost i predviđeni novinski prostor.

To, što su pokušali čak i tradicionalni Krstovdanski vašar da presele u susedni Mladenovac, i nije za novinarsku analizu.

Ovih dana, posle pisanja o dešavanjima u palanačkoj OB „Stefan Visoki“ u vezi sa izborom direktora, a potom i posle našeg odgovora (obraćanja) rukovodstvu kragujevačkog ogranka EPS-a povodom „mraka na ulicama koji ugrožava živote građana“,  eksponirano je još jedno „lice“ ove političke grupacije – mržnja prema svima i svemu što se ne uklapa u njihov „doživljaj sveta“.

Prvo je vršilac dužnosti direktora OB „Stefan Visoki“ prekinuo saradnju sa ovim medijem, što više govori o njemu, nego što će imati bilo kakvog efekta u realnosti  jer će novine pronaći, zaobilazni, put do čitalaca (Uzgred, da li je moguće da Ministar zdravlja, što se dogodilo u Smederevskoj Palanci pre samo nekoliko dana, smeni Nadzorni i Upravni odbor OB „Stefan Visoki“ koji su ukazivali na propuste i zloupotrebe vršioca dužnosti direktora ove ustanove dr Bogdanovića i zbog toga ga smenili, umesto da učini potpuno suprotno i izabere novog direktora po konkursu na koji se prijavilo četiri kandidata?).

Potom su krenuli napadi i uvrede, pa i pretnje, preko društvene mreže, od strane nekoliko, verovatno, stranačkih vojnika zaduženih za „prljave poslove“.

Srećom da ih je, samo zanemarljivih – nekoliko.

U međuvremenu je, čudnim kanalima, jedna opaska ili upozorenje „Palanačkim“ stiglo i od predvodnika ove grupacije, izabranog predstavnika svih građana Smederevske Palanke (iako čovek poslednjih 30 godina živi u Beogradu), narodnog poslanika Nektarijevića.

Elem, činjenica je da, Nezavisne varoške novine „Palanačke“, nisu od onih medija koji su hvalisali svaki potez Vaše partije ili Vas lično kao PPV-a ili premijera (znamo da ste neke od kritičkih tekstova imali prilike i da pročitate). Još manje se to odnosi na predstavnike vaše partije u Smederevskoj Palanci, odnosno na vodeće ljude ovdašnjeg ogranka SNS-a (kako ovde imate blizu 3.000 članova, poznajemo i veliki broj dobronamernih i sposobnih ljudi iz te političke grupacije koji, na žalost, nisu u prvom planu).

Gospodine Vučiću,

da li vam nešto govori činjenica da sa vašim predstavnicima u Smederevskoj Palanci ne žele ili ne mogu da ostvare saradnju čak ni stranački ogranci vaših koalicionih partnera na državnom nivou, ali baš ni jedan od njih, SPS, SDPS, NS, SPO, PS…?

Kako da, kroz njih – Vašu „produženu ruku“ u našem gradu – vidimo Vas?

Sigurni smo da ovakvi kadrovi na lokalu, u Smederevskoj Palanci, zamagljuju pogled na vredne i sposobne ljude  koji, sigurno, postoje u Vašoj partiji.

Verovatno, da u očima objektivnih građana, urušavaju i Vaš ugled.

Na kraju, da li su pretnje novinarima i medijima (u ime partije koju vodite), samo zbog toga što prenose i komentarišu događaje, a što u našem slučaju podržava najveći broj sugrađana čitajući i gledajući naša izdanja: „Palanačku televiziju“, „Palanačku hroniku“, „Palanačke on line“ i štampano izdanje Nezavisne varoške novine „Palanačke“, u skladu sa Vašim radom na mestu premijera i programom Vaše političke organizacije?

 

S poštovanjem, uz čestitke povodom proteklih praznika,

Nezavisne varoške novine „Palanačke“

Dejan Crnomarković, novinar (direktor)

 

Dostavljeno:

-Aleksandru Vučiću, predsedniku Srpske napredne stranke

-Udruženju novinara Srbije

-PU Lokal pres

-Medijima

 

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.