ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Отворено писмо новинара „Паланачких“ председнику Српске напредне странке Александру Вучићу  

10357233_716526138439937_5274750399791405732_nГосподине Вучићу,

када би Србијом владали паланачки Напредњаци, заправо једна њихова мања групација окупљена око актуелног руководства (распуштеног) Општинског одбора, 90 одсто територије државе би претворили у конц-логор за неистомишљенике, а на остатку би се они башкарили – не радећи, наравно, ништа.

Безидејност живота који би водили у свом гету била би у апсолутној једнакости са њиховим доприносом развоју града на Јасеници, у овом тренутку.

Треба ли да подсећам да је њихова најснажнија активност у време док су, краткотрајно били на власти, запошљавање око 150 својих чланова у јавном сектору (у чему, додуше, ни остале политичке партије нису биле „штедљивије“), а о резултату њиховог опозиционог деловања, искључењу уличне расвете, не бих више да трошим читалачку посвећеност и предвиђени новински простор.

То, што су покушали чак и традиционални Крстовдански вашар да преселе у суседни Младеновац, и није за новинарску анализу.

Ових дана, после писања о дешавањима у паланачкој ОБ „Стефан Високи“ у вези са избором директора, а потом и после нашег одговора (обраћања) руководству крагујевачког огранка ЕПС-а поводом „мрака на улицама који угрожава животе грађана“,  експонирано је још једно „лице“ ове политичке групације – мржња према свима и свему што се не уклапа у њихов „доживљај света“.

Прво је вршилац дужности директора ОБ „Стефан Високи“ прекинуо сарадњу са овим медијем, што више говори о њему, него што ће имати било каквог ефекта у реалности  јер ће новине пронаћи, заобилазни, пут до читалаца (Узгред, да ли је могуће да Министар здравља, што се догодило у Смедеревској Паланци пре само неколико дана, смени Надзорни и Управни одбор ОБ „Стефан Високи“ који су указивали на пропусте и злоупотребе вршиоца дужности директора ове установе др Богдановића и због тога га сменили, уместо да учини потпуно супротно и изабере новог директора по конкурсу на који се пријавило четири кандидата?).

Потом су кренули напади и увреде, па и претње, преко друштвене мреже, од стране неколико, вероватно, страначких војника задужених за „прљаве послове“.

Срећом да их је, само занемарљивих – неколико.

У међувремену је, чудним каналима, једна опаска или упозорење „Паланачким“ стигло и од предводника ове групације, изабраног представника свих грађана Смедеревске Паланке (иако човек последњих 30 година живи у Београду), народног посланика Нектаријевића.

Елем, чињеница је да, Независне варошке новине „Паланачке“, нису од оних медија који су хвалисали сваки потез Ваше партије или Вас лично као ППВ-а или премијера (знамо да сте неке од критичких текстова имали прилике и да прочитате). Још мање се то односи на представнике ваше партије у Смедеревској Паланци, односно на водеће људе овдашњег огранка СНС-а (како овде имате близу 3.000 чланова, познајемо и велики број добронамерних и способних људи из те политичке групације који, на жалост, нису у првом плану).

Господине Вучићу,

да ли вам нешто говори чињеница да са вашим представницима у Смедеревској Паланци не желе или не могу да остваре сарадњу чак ни страначки огранци ваших коалиционих партнера на државном нивоу, али баш ни један од њих, СПС, СДПС, НС, СПО, ПС…?

Како да, кроз њих – Вашу „продужену руку“ у нашем граду – видимо Вас?

Сигурни смо да овакви кадрови на локалу, у Смедеревској Паланци, замагљују поглед на вредне и способне људе  који, сигурно, постоје у Вашој партији.

Вероватно, да у очима објективних грађана, урушавају и Ваш углед.

На крају, да ли су претње новинарима и медијима (у име партије коју водите), само због тога што преносе и коментаришу догађаје, а што у нашем случају подржава највећи број суграђана читајући и гледајући наша издања: „Паланачку телевизију“, „Паланачку хронику“, „Паланачке on line“ и штампано издање Независне варошке новине „Паланачке“, у складу са Вашим радом на месту премијера и програмом Ваше политичке организације?

 

С поштовањем, уз честитке поводом протеклих празника,

Независне варошке новине „Паланачке“

Дејан Црномарковић, новинар (директор)

 

Достављено:

-Александру Вучићу, председнику Српске напредне странке

-Удружењу новинара Србије

-ПУ Локал прес

-Медијима

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *