Propratno pismo i Saopštenje OO SNS u Smederevskoj Palanci

default-image_0_0Uvaženi,

Dužni smo proslediti Vam zvanično saopštenje Informativne službe OO SNS Smederevska Palanka.

Molimo Vas da nas obavestite o razlozima, ukoliko niste saglasni sa objavljivanjem ovog sadržaja putem Vašeg sredstva informisanja.

 

(TEKST SAOPŠTENJA OO SNS OBJAVLJUJEMO BEZ INTERVENCIJA REDAKCIJE)

 

Povodom jubilarne, hiljadu  sto pedeset sedme uvredljive i neosnovane izjave g. Radoslava Milojičića Kene, predsednika opštine Smederevska Palanka, na račun Srpske napredne stranke i njenih dosadašnjih rezultata demokratskog i domaćinskog vođenja države, OO SNS Smederevska Palanka izdaje sledeće

SAOPŠTENJE

Palanačke demokrate su proslavile dvadeset pet godina postojanja. Dobro, pamtimo i skarednije manifestacije u njihovoj režiji i organizaciji: „Balonijada“, „Mini-vojna parada“…

Umesto da je izašao pred naše sugrađane i pred svoje članove, i da je ljudski, primereno, dostojanstveno i kavaljerski podneo ostavku i na stranačku i na opštinsku funkciju – kao što to, obično, rade svi koji počnu da gube tlo pod nogama – očigledno počevši da gubi i razum, ko zna koji put po redu je Milojičić bezrezervno iznosio neistine i uvrede na račun Srpske napredne stranke.

Milojičić ne propušta priliku da slasno izrugne Stranku i njenog lidera, g. Vučića. Svaka sednica Skupštine opštine, svako javno pojavljivanje pred našim sugrađanima, svako glumatanje pred kamerama lokalnih medija, za njega je ring, u kojem pokušava (a šta drugo može?) da vodi logoreični meč, boreći se ogavnim uvredama, nipodaštavanjem i mržnjom. Umesto da rešava nagomilane probleme u Palanci, on obilazi opštinske odbore širom Srbije, i Demokratsku stranku – koja je još uvek „na aparatima“ –  pokušava da reanimira (reaktivira). Na rođendansku žurkicu, morao je da pozove sve prethodnike, stranačke funkcionere palanačkog odbora DS, valjda zbog potrebe da omasovi reanimaciju najstarijeg odbora. A opet ih je, uz prisustvo svih demokratskih slavljenika i predstavnika stranaka koje su u koaliciji s njima na lokalnom nivou – bilo manje, nego na sastanku nekog našeg mesnog odbora. Kad čovek valjano razmisli, ko bi kroz mrak prošao zato da dođe u još veći mrak?

Milojičiću niko neće zabraniti, niti želi da mu zabrani da, ne birajući sredstva, produži još malo svoj mandat. Naši sugrađani jasno vide užasno stanje opštine Smederevska Palanka, i, na svu sreću, nema tih sredstava kojima bi se Milojičić potpomogao, da bi na vlasti ostao. Nema vode, nema ulične rasvete, nema investicija, nema posla za naše sugrađane, nema kulture, u školama nema grejanja… U Palanci, ako bi Milojičić ostao na vlasti, ne bi bilo ni života. Ima slikanja i poziranja, ima laganja i obmanjivanja, ima uvreda i nipodaštavanja, ima rupa u budžetu i na ulicama, ima propadanja i zatvaranja javnih preduzeća, ima loših funkcionera, ima ličnog interesa.

I ima dve neverovatne stvari, koje je, umesto ostavke, izgovorio Milojičić, na rođendanskoj žurkici (pri tom, ne radi se o očajnoj prezentaciji, loše naučenog pozdravnog govora, koji je, ako je Milojičić kadar da nam svima prizna, neko drugi umesto njega napisao):

  1. Milojičić nas je sve pozvao da se, na sledećim izborima, zapitamo sledeće: imamo li više hrane u frižideru, novca u novčaniku i goriva u rezervoaru. Hrana, to je tačno, može da stoji i na drugim mestima, osim u frižideru. Isto je i sa novcem i gorivom. Međutim, zanimljivo je da Milojičić pominje novac i ova dva artikla, zato što je javna tajna da je baš pomoću tog kenonizovanog demokratskog trojstva ubrao slatke plodove vlastodržja. Njemu bi trebalo da postane jasno da svaki stanovnik naše opštine tačno zna gde se šta drži, i da, kad bude došao trenutak da se drži prst na čelu – za njega više niko neće glasati.
  2. U svom rođendanskom monologu, nevešto i nesrećno je političku borbu između Demokratske stranke i Srpske napredne stranke uporedio sa borbom između Davida i Golijata. Pre svega, unutrašnja borba Demokratske stranke još nije gotova, pa samim tim ona nije u stanju da sa bilo kim ulazi u drugu borbu. Zatim, ako je Demokratsku stranku nevešto uporedio sa Davidom, o toj biblijskoj priči, ali i o istoriji, morao bi da zna malo više od obične fraze. Nesrećno za njegov poljuljani politički kredibilitet, a u vezi sa ovim poređenjem, jeste to što Milojičić očigledno nije imao u vidu činjenicu da je, prema predanju, David kamenom iz praćke pogodio Golijata u čelo. Mi, na sreću, znamo koje je, osim sekire, bilo omiljeno Milojičićevo oruđe prilikom nereda za vreme tzv. „petooktobarske revolucije“. Na nesreću, nismo sigurni da li to, u ime demokratije, Milojičić najavljuje nove nerede i kamenovanje? Koliko ih je (kamenova) uz njega ostalo, mi, ipak, ne moramo da se sekiramo.

 

Informativna služba

Povereništva OO SNS

Smederevska Palanka

  1. januar 2015. Godine

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.