ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

ПАЛАНАЧКИ РАДИКАЛИ НЕЗАДОВОЉНИ РАДОМ ОПШТИНЕ

downloadСамо два месеца после конституисања нове општинске власти, на конференцији за штампу Паланачки радикали изразили незадовољство радом органа локалне самоуправе

– Пре два дана била сам запрепашћена политичким аматеризмом челника наше општине, а пре свега председника, због тога што се није удостојио да ме прими на разговор у свој кабинет, или барем закаже неки други термин – изјавила је Мирослава Станковић, народни посланик Српске радикалне странке, и некадашњи одборник у СО Смедеревска Паланка, на конференцији за штаму, одржаној у просторијама СРС у Паланци.

Станковић Ђуричић је истакла да је разлог због кога је затражилка пријем код председника општине – обезбеђивање просторија за рад канцеларије народног посланика, како би она, и друга два посланика са подручје наше општине, могли да примају грађане, и, без обзира на различиту страначку припадност, помогну у решавању њихових проблема.

RADIKALI– Свака општина која има народног посланика, треба да то максимално искористи. Ја својим суграђанима стојим на располагању, а надам се да ће сарадња са општинским челницима бити успешнија него што је била до сада.

Народна посланица СРС из нашег града замерила је општинскох власти и због тога што медијима не дозвољава да прате ток седница Општинског већа: – Њих су бирали грађани ове општине, и зато грађани треба да путем медија буду информисани шта се дешава, о чему се одлучује на седницама Већа, рекла је Мирослава Станковић Ђуричић.

– Све је исто само њега нема, рекао је на почетку Дејан Миливојевић, председник Општинског одбора СРС: – И даље је проблем водоснабдевање, и даље је проблем партијско запошљавање, и даље се не зна приход о Сајма пољопривредних машина и алата који се одржава сваког 15. у месецу – рекао је Миливојевић и додао да се општински челници исто понашају према инвеститорима као када су били опозиција, и да он располаже податком да једног потенцијалног инвеститора, из нашег града, председник општине такође није удостојио пријемом. Миливојевиоћ је обећао да ће на следећој конференцији за штампу обелоданити о ком привреднику је реч.

На конференцији за штампу било је речи и о «инвеститору из Немачке», представљеном током предизборне кампање, који, супротно обећањима, после избора више није виђен, нити се помињу инвестиције и нова радна места, које је  требало да обезбеди.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *