ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

САОПШТЕЊЕ О ТРЕЋОЈ СЕДНИЦИ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

IMG_0026Као и претходна два пута, и ова седница Општинског већа била је затворена за јавност. Новинари су могли само да, током неколико минута, сниме „покривалице“ и фотографије, а о току седнице и закључцима добили су обавештење од Службе за скупштинске послове и односе са јавношћу.

Према овом извештају, на трећој седници Општинског већа усвојен је Пословник о раду Општинског већа, усклађен са одредбама Закона о локалној самоуправи, а у функцији његовог бољег функционисања.

Донета је Одлука прма којој ће бити утврђено на који начин су у претходном периоду настале обавезе које сада доспевају на наплату, да ли су испоштоване одредбе Закона о јавним набавкама, и да се утврди право стање у вези са обавезама које су у оквиру РИНА.

Ради функционисања јавних предузећа и установа и индиректних буџетских корсника, донета је Одлука да се ставка – економска класификација (конто) 451 подели по позицијама, како би се обезбедио минимум њиховог функционисања.

Чланови Већа дали су сагласност за исплату новчане помоћи запосленима у ЈКП „Водовод“ у износу од 1.000 динара по раднику, јер је рачун Предузећа у блокади, а материјални положај запослених тежак.

Дата је сагласност  Пчеларском друштву „Јасеница“ за коришћење простора и осветљења у парку у Главашевој улици, у дане одржавања Крстовданског вашара 2016. године, с тим да само удружење обезбеди услове за уређење и опремање простора.

Закључено је да се одлучивање по захтеву МЗ Ратари, у вези са санацијом њивских путева, насипањем макадамских путева оштећених услед невремена, и процена штете од града, одложи за неку од наредних седница Већа, с тим да у међувремену ЈП „Паланка“ утврди право стање и потребу за санацијом наведених путева, са посебним освртом на путеве који повезују две катастарске општине.

На предлог Инспекције за заштиту животне средине, образована је Комисија за процену вредности здравих стабала предвиђених за сечење и давање мишљења за уклањање здравих стабала на јавним зеленим површинама на подручју наше општине.

Одлучивање по захтевима у вези са санацијом путева у Ратарима и по захтевима за накнаду штете од пожара на стамбеним објектима, и пољопривредног земљишта угроженог поплавама у Кусатку, одложено је, због недостатка средстава у буџету Општине, за неку од наредних седница Општинског већа – стоји у саопштењу Службе за скупштинске послове и односе  с јавношћу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *