Peto bratsko druženje fudbalera Vodica i Ždrebana: DVA SELA – JEDNO SRCE  

IMG_0370Vodice, rodno selo znamenitog Pere Todorovića, posetili su fudbaleri – veterani iz Ždrebana.  Bilo je to peto druženje Vodičana i njihovih prijatelja iz Republike Srpske. Inicijator i domaćin susreta bio je učitelj Milan Todorović. Njemu pripadaju i posebne zasluge za negovanje prijateljskih i bratskih odnosa. I sve je proteklo u najboljem redu. Gosti su sačekani na ulasku u Smederevsku Palanku. Posle reči dobrodošlice, krenuli su u Vodice. U osnovnoj školi priređen je ručak, a potom je organizovan kraći odlazak na Kudrečko jezero. U poslepodnevnim satima odigrana je fudbalska utakmica na igralištu vodičkog fudbalskog kluba.

IMG_0372Usledila je zajednička večera, opet u osnovnoj školi, uz živu muziku, ćaskanje i evociranje uspomena na ranije susrete. Braću po krvi i veri iz Ždrebana, preciznije iz Mesne zajednice Skrugić, pozdravio je učitelj i vodički fudbaler-veteran Milan Todorović.

-Sve ove godine za nama protekle su u lepom druženju – podvukao je Todorović.- Nadam se da ćemo opet  živeti u jednoj državi. Godine prolaze, mi  se družimo, i ne verujem da će nam se na tom putu javiti bilo kakva prepreka. Zahvalio bih vam se što ste danas među nama, ali i  mojim  prijateljima koji su se potrudili da vas lepo dočekamo i ugostimo. Reči zahvalnosti dugujem i „Palanačkom kiseljaku“, koji je pet godina zaredom uvek uz nas, ali i svima drugima koji su se prihvatili da budu sponzori našeg druženja. Lično bih se zahvalio prijatelju Dušanu Nikoliću, koji je uradio ove divne plakete koje će vas podsećati na ovaj dan i, siguran sam, biti lepa uspomena.

IMG_0373Potom je Dušan Nikolić uručio plakete. Prva je bila za predsednika Opštine Modriča. U njegovo ime primio je Željko Bambulić, a u ime Mesne zajednice Skrugić Toma Blagojević. Plaketu je dobio i Fudbalski klub „Sloga 73.“ iz Ždrebana.

-Sve nas vezuje jedan  krst sveti i vera pravoslavna,pa sam se s toga potrudio  da vam poklonimo   i ovu zlatnu ikonu Svete Petke, koja će krasiti vaše prostorije – kazao je Milan Todorović i  zamolio  Željka Bambulića da je primi.- Meni je posebno drago što sam upoznao takvog čoveka kao što je Bambulić, a koji se dokazao kao dobar organizator naših susreta u Skugriću, ali i kao predvodnik i  drugih akcija. Želim da vas Svetka Petka čuva i upućuje na puteve mira, bratoljublja i svakog napretka. Iskoristio bih  priliku da se pred svima vama zahvalim jednom čoveku, našem novinaru Dragoljubu Janojliću, koji je pisao o našim susretima. On će, i ovog puta, ostaviti pisani trag u  Nezavisnim varoškim novinama PALANAČKIM, ali i u njihovom internet dnevnom izdanju.

IMG_0361Reč je potom uzeo gost Stevo Blagojević. Iz nadahnute  besede izdvajamo ovo:

-Sve što je lepo brzo ide, kaže narodna mudrost. Tako prođoše i ove godine našeg druženja. Želim da se zahvalim našim divnim domaćinima na svemu što su učinili u poslednjnih pet godina, kao i na ovoj večeri divnog druženja. Svaki put kad krenemo u Srbiju mi se radujemo kao deca. Jer, Srbija je naša majka. Imamo čast da se družimo s divnim ljudima iz ovog lepog šumadijskog sela. Verujem da i vama predstavlja čast druženje s nama, iz srca Republike Srpske, iz  Modriče i Mesne  zajednice Skrugić, koja spaja istočni i zapadni deo naše Republike. Želim i ja vama da uručim skromne poklončiće za sećanje na ovo naše druženje. Rekom Drinom  teče voda kao simbol krvi koja struji našim venama.

IMG_0367Učitelj Milan je podsetio da se ove godine obeleževa stogodišnjica Prvog svetskog rata i zamolio muziku da odsvira Marš na Drinu. I gosti i domaćini su ustali i dugo aplaudirali.

 

ENGLESKI SETER ZA PREDSEDNIKA

 

U znak zahvalnosti predsedniku Opštine Modriča, Mladenu Kekišu, koji je nedavno u Modriči primio i pozdravio goste iz Šumadije, Vodičani su mu poslali  na dar štene engleskog setera.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.