ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Пето братско дружење фудбалера Водица и Ждребана: ДВА СЕЛА – ЈЕДНО СРЦЕ  

IMG_0370Водице, родно село знаменитог Пере Тодоровића, посетили су фудбалери – ветерани из Ждребана.  Било је то пето дружење Водичана и њихових пријатеља из Републике Српске. Иницијатор и домаћин сусрета био је учитељ Милан Тодоровић. Њему припадају и посебне заслуге за неговање пријатељских и братских односа. И све је протекло у најбољем реду. Гости су сачекани на уласку у Смедеревску Паланку. После речи добродошлице, кренули су у Водице. У основној школи приређен је ручак, а потом је организован краћи одлазак на Кудречко језеро. У послеподневним сатима одиграна је фудбалска утакмица на игралишту водичког фудбалског клуба.

IMG_0372Уследила је заједничка вечера, опет у основној школи, уз живу музику, ћаскање и евоцирање успомена на раније сусрете. Браћу по крви и вери из Ждребана, прецизније из Месне заједнице Скругић, поздравио је учитељ и водички фудбалер-ветеран Милан Тодоровић.

-Све ове године за нама протекле су у лепом дружењу – подвукао је Тодоровић.- Надам се да ћемо опет  живети у једној држави. Године пролазе, ми  се дружимо, и не верујем да ће нам се на том путу јавити било каква препрека. Захвалио бих вам се што сте данас међу нама, али и  мојим  пријатељима који су се потрудили да вас лепо дочекамо и угостимо. Речи захвалности дугујем и „Паланачком кисељаку“, који је пет година заредом увек уз нас, али и свима другима који су се прихватили да буду спонзори нашег дружења. Лично бих се захвалио пријатељу Душану Николићу, који је урадио ове дивне плакете које ће вас подсећати на овај дан и, сигуран сам, бити лепа успомена.

IMG_0373Потом је Душан Николић уручио плакете. Прва је била за председника Општине Модрича. У његово име примио је Жељко Бамбулић, а у име Месне заједнице Скругић Тома Благојевић. Плакету је добио и Фудбалски клуб „Слога 73.“ из Ждребана.

-Све нас везује један  крст свети и вера православна,па сам се с тога потрудио  да вам поклонимо   и ову златну икону Свете Петке, која ће красити ваше просторије – казао је Милан Тодоровић и  замолио  Жељка Бамбулића да је прими.- Мени је посебно драго што сам упознао таквог човека као што је Бамбулић, а који се доказао као добар организатор наших сусрета у Скугрићу, али и као предводник и  других акција. Желим да вас Светка Петка чува и упућује на путеве мира, братољубља и сваког напретка. Искористио бих  прилику да се пред свима вама захвалим једном човеку, нашем новинару Драгољубу Јанојлићу, који је писао о нашим сусретима. Он ће, и овог пута, оставити писани траг у  Независним варошким новинама ПАЛАНАЧКИМ, али и у њиховом интернет дневном издању.

IMG_0361Реч је потом узео гост Стево Благојевић. Из надахнуте  беседе издвајамо ово:

-Све што је лепо брзо иде, каже народна мудрост. Тако прођоше и ове године нашег дружења. Желим да се захвалим нашим дивним домаћинима на свему што су учинили у последњних пет година, као и на овој вечери дивног дружења. Сваки пут кад кренемо у Србију ми се радујемо као деца. Јер, Србија је наша мајка. Имамо част да се дружимо с дивним људима из овог лепог шумадијског села. Верујем да и вама представља част дружење с нама, из срца Републике Српске, из  Модриче и Месне  заједнице Скругић, која спаја источни и западни део наше Републике. Желим и ја вама да уручим скромне поклончиће за сећање на ово наше дружење. Реком Дрином  тече вода као симбол крви која струји нашим венама.

IMG_0367Учитељ Милан је подсетио да се ове године обележева стогодишњица Првог светског рата и замолио музику да одсвира Марш на Дрину. И гости и домаћини су устали и дуго аплаудирали.

 

ЕНГЛЕСКИ СЕТЕР ЗА ПРЕДСЕДНИКА

 

У знак захвалности председнику Општине Модрича, Младену Кекишу, који је недавно у Модричи примио и поздравио госте из Шумадије, Водичани су му послали  на дар штене енглеског сетера.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *