Gostovanje grčkog folklornog ansambla u Smederevskoj  Palanci: APLAUZ ZA PRIJATELJE

IMG_0383Pomoćnici predsednika Opštine Smederevska Palanka Rodoljub Stanimirović i Igor Eraković primili su članove grčkog Folklornog ansambla sa Halkidikija i poželeli im dobrodošlicu. Rodoljub Stanimirović  izrazio je nadu da će se saradnja razvijati na opšte zadovoljstvo. Istakao je da se i kod nas velika pažnja poklanja folkloru na čemu radi i Kulturno umetničko društvo „Sveta Petka“, koje je i domaćin gostima iz Grčke.

-Naša Turistička organizacija i Narodni muzej su se potrudili da vam pokažu ono najznačajnije što imamo i čime se ponosimo – dodao je Stanimirović.- Posetićete i Topolu, gde ćete, takođe, videti nešto što je od izuzetnog značaja za Šumadiju i celu našu zemlju. Za mene je posebno bitno da se ovde osećate kao kod kuće, a kao domaćini trudićemo se da odavde ponesete impresivne utiske.

IMG_0375Na toploj dobrodošlici zahvalio se  Apostolis Tanasakakis podvukavši na samom početku da je  Folklorni ansambl iz Grčke veoma lepo primljen u Smederevskoj Palanci.

-Prvi put gostujemo u Smederev skoj Palanci, a u Srbiji smo nastupali tri, četiri puta i to prvenstveno u Beogradu – izneo je Tanasakakis .- U vašoj sredini osećamo se kao da smo u Grčkoj, kod kuće. Primljeni smo vrlo dobro. Ovo gostovanje doživljavamo kao lepo iskustvo. Veoma smo  zadovoljni kako nas je publika pozdravila prilikom našeg nastupa u vašem Pozorištu. Ja sam po profesiji profesor fiskulture, a u našem  folklornom ansamblu sam umetnički direktor. Mi putujemo Evropom, sada smo vaši gosti i želeli bismo da ponovo gostujemo kod vas.

Na kraju kratkog  protokolarnog prijema, razmenjeni su pokloni kao uspomena na  boravak i nastup ovog ansambla u srcu Donje Jasenice, Smederevskoj Palanci.

Potom su gosti iz Grčke posetili Narodni muzej, Spomen radionicu druga Tita, Istorijski arhiv, a bili su i u crkvi Sveta Petka. Prema programu posete očekuje ih i nastup u Kusatku.

 

D. Janojlić

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.