ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

ДруштвоКултура

Гостовање грчког фолклорног ансамбла у Смедеревској  Паланци: АПЛАУЗ ЗА ПРИЈАТЕЉЕ

IMG_0383Помоћници председника Општине Смедеревска Паланка Родољуб Станимировић и Игор Ераковић примили су чланове грчког Фолклорног ансамбла са Халкидикија и пожелели им добродошлицу. Родољуб Станимировић  изразио је наду да ће се сарадња развијати на опште задовољство. Истакао је да се и код нас велика пажња поклања фолклору на чему ради и Културно уметничко друштво „Света Петка“, које је и домаћин гостима из Грчке.

-Наша Туристичка организација и Народни музеј су се потрудили да вам покажу оно најзначајније што имамо и чиме се поносимо – додао је Станимировић.- Посетићете и Тополу, где ћете, такође, видети нешто што је од изузетног значаја за Шумадију и целу нашу земљу. За мене је посебно битно да се овде осећате као код куће, а као домаћини трудићемо се да одавде понесете импресивне утиске.

IMG_0375На топлој добродошлици захвалио се  Апостолис Танасакакис подвукавши на самом почетку да је  Фолклорни ансамбл из Грчке веома лепо примљен у Смедеревској Паланци.

-Први пут гостујемо у Смедерев ској Паланци, а у Србији смо наступали три, четири пута и то првенствено у Београду – изнео је Танасакакис .- У вашој средини осећамо се као да смо у Грчкој, код куће. Примљени смо врло добро. Ово гостовање доживљавамо као лепо искуство. Веома смо  задовољни како нас је публика поздравила приликом нашег наступа у вашем Позоришту. Ја сам по професији професор фискултуре, а у нашем  фолклорном ансамблу сам уметнички директор. Ми путујемо Европом, сада смо ваши гости и желели бисмо да поново гостујемо код вас.

На крају кратког  протоколарног пријема, размењени су поклони као успомена на  боравак и наступ овог ансамбла у срцу Доње Јасенице, Смедеревској Паланци.

Потом су гости из Грчке посетили Народни музеј, Спомен радионицу друга Тита, Историјски архив, а били су и у цркви Света Петка. Према програму посете очекује их и наступ у Кусатку.

 

Д. Јанојлић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *