ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Промене на врху у Општој болници „Стефан Високи“: НОВИ МЕНАЏМЕНТ ПРЕДВОДИ ДР ГОРАН БОГДАНОВИЋ

2014-09-02-1762У Општој болници „Стефан Високи“, пре нешто више од месец дана, дошло је до промене вршиоца дужности директора ове здравствене установе, па је одлуком министра здравља уместо др Перише Јовановића на ту дужност именован др Горан Богдановић.

Први човек новог менаџмента уприличио је данас сусрет са представницима „седме силе“ и том приликом представио јавности свој план вођења установе која „покрива“ две суседне општине, Смедеревску Паланку и Велику Плану, заправо, како је истакао, око 120.000 грађана.

2014-09-02-1769Др Богдановић упознао је новинаре и са променама и активностима које је његов тим спровео у протеклом периоду.

-У протеклих месец и по дана ми покушавамо да промовишемо и унапредимо неке принципе, а то су пре свега поштовање медицинских законитости, реда и рада, као и поштовање свих позитивних прописа. Неопходно је и да у овом времену будемо и рационални и штедљиви, али наравно не на штету пацијената. У претходном периоду увели смо неке новине које су већ дале резултате у скраћењу боравка пацијената током амбулантног прегледа, увели смо картице и убрзали позивање приправних лекара. Тим променама смо, практично, боравак амбулантних пацијената скратили са нешто преко два, на испод сат времена. Наставили смо и неке активности које је претходни 2014-09-02-1763менаџмент започео, завршили смо ходник ка педијатрији који је био велики проблем, ставили смо у функцију нови простор за паркинг и изградили стазу. Успели смо да у потпуности одвојимо стационар од амбулантног дела, па ће сви пацијенти који долазе у току преподнева имати преглед у поликлиничком делу који се налази у приземљу болнице. Учинили смо то премештањем неких одељења и измештањем администрације. На овај начин пацијентима пружамо бољу и квалитетнију услугу. Најважније што смо урадили је пријемно-ургентна служба у приземљу болнице која је управо почела са радом – рекао је др Богдановић.

Новинарима се потом обратио др Јовица Јовичић који је детаљније објаснио улогу пријемно-ургентне службе.

2014-09-02-1771-Ова служба почиње са радом у новом простору, који би могли назвати и резиденцијалним, јер се налази на самом улазу и у најбољем делу болнице. Нама је запало да направимо тај револуционарни корак и квалитативни помак у смислу збрињавања и лечења наших пацијената. Идеја је да сви пацијенти који се упућују овде на лечење прођу кроз пријемно одељење које је одлично опремљено већ постојећом опремом и кадром. Успели смо да заокружимо ову делатност без великих ометања рада других одељења, тако што је дошло до одређеног прегруписавања лекара и медицинског особља. Већ на самом почетку рада чини ми се да су се сви добро уклопили и да одлично функционишу. Желим да истакнем да у том одељењу раде наше млађе колеге које су на стажу или волонтирају и ми смо их објединили и на тај начин пружили им могућност да се усавршавају и стичу искуство. Они су већ показали велику мотивацију за рад. Део средњег стручног кадра чине искусни и прекаљени радници тако да и то функционише добро. Желим да истакнем и обавестим грађанство, а и наше колеге из других установа да је постало правило да сви пацијенти морају да прођу кроз наш пријемно-ургентни део, где би се учинила основна медицинска обрада или захвати – истакао је др Јовичић.

Новинари су имали прилику да у друштву др Богдановића и др Јовичића обиђу новоформирано пријемно одељење, поразговарају са особљем и увере се да је одлично опремљено.

2014-09-02-1774Потом је у дворишту ОБ „Стефан Високи“ обављена примопредаја санитетског возила које је донација „Pro credit banke“ паланачкој болници, односно поплављеним општинама, како је нагласила представница донатора.

Др Богдановић захвалио је на вредном и потребном поклону и истакао добру сарадњу са локалном самоуправом која је координирала приликом ове донације.

2014-09-02-1779 2014-09-02-1783У име Општине Смедеревска Паланка примопредаји санитетског возила присуствовао је помоћник председника Општине Добрица Јозић.

 

Д. Црн.

 

НАСТАВАК ДОБРЕ САРАДЊЕ СА МЕДИЈИМА КОЈУ ЈЕ ПРАКТИКОВАО ДР ЈОВАНОВИЋ

 

Одлуком Министарства здравља дошло је до промене вршиоца дужности директора у Општој болници „Стефан Високи“. Уместо др Перише Јовановића ресорни министар именовао је за његовог наследника др Горана Богдановића.

Треба рећи да је др Јовановић, у периоду који је провео на дужности првог човека паланачке болнице, дао значајан допринос напретку и модернизацији ове установе и остаће забележен као један од успешнијих руководилаца.

Током свог мандата др Јовановић је практиковао редовне сусрете са новинарима и обавештавање јавности о свим значајнијим активностима у ОБ „Стефан Високи“, што је, како видимо, настављено и од стране новог руководства.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *