Promene na vrhu u Opštoj bolnici „Stefan Visoki“: NOVI MENADŽMENT PREDVODI DR GORAN BOGDANOVIĆ

2014-09-02-1762U Opštoj bolnici „Stefan Visoki“, pre nešto više od mesec dana, došlo je do promene vršioca dužnosti direktora ove zdravstvene ustanove, pa je odlukom ministra zdravlja umesto dr Periše Jovanovića na tu dužnost imenovan dr Goran Bogdanović.

Prvi čovek novog menadžmenta upriličio je danas susret sa predstavnicima „sedme sile“ i tom prilikom predstavio javnosti svoj plan vođenja ustanove koja „pokriva“ dve susedne opštine, Smederevsku Palanku i Veliku Planu, zapravo, kako je istakao, oko 120.000 građana.

2014-09-02-1769Dr Bogdanović upoznao je novinare i sa promenama i aktivnostima koje je njegov tim sproveo u proteklom periodu.

-U proteklih mesec i po dana mi pokušavamo da promovišemo i unapredimo neke principe, a to su pre svega poštovanje medicinskih zakonitosti, reda i rada, kao i poštovanje svih pozitivnih propisa. Neophodno je i da u ovom vremenu budemo i racionalni i štedljivi, ali naravno ne na štetu pacijenata. U prethodnom periodu uveli smo neke novine koje su već dale rezultate u skraćenju boravka pacijenata tokom ambulantnog pregleda, uveli smo kartice i ubrzali pozivanje pripravnih lekara. Tim promenama smo, praktično, boravak ambulantnih pacijenata skratili sa nešto preko dva, na ispod sat vremena. Nastavili smo i neke aktivnosti koje je prethodni 2014-09-02-1763menadžment započeo, završili smo hodnik ka pedijatriji koji je bio veliki problem, stavili smo u funkciju novi prostor za parking i izgradili stazu. Uspeli smo da u potpunosti odvojimo stacionar od ambulantnog dela, pa će svi pacijenti koji dolaze u toku prepodneva imati pregled u polikliničkom delu koji se nalazi u prizemlju bolnice. Učinili smo to premeštanjem nekih odeljenja i izmeštanjem administracije. Na ovaj način pacijentima pružamo bolju i kvalitetniju uslugu. Najvažnije što smo uradili je prijemno-urgentna služba u prizemlju bolnice koja je upravo počela sa radom – rekao je dr Bogdanović.

Novinarima se potom obratio dr Jovica Jovičić koji je detaljnije objasnio ulogu prijemno-urgentne službe.

2014-09-02-1771-Ova služba počinje sa radom u novom prostoru, koji bi mogli nazvati i rezidencijalnim, jer se nalazi na samom ulazu i u najboljem delu bolnice. Nama je zapalo da napravimo taj revolucionarni korak i kvalitativni pomak u smislu zbrinjavanja i lečenja naših pacijenata. Ideja je da svi pacijenti koji se upućuju ovde na lečenje prođu kroz prijemno odeljenje koje je odlično opremljeno već postojećom opremom i kadrom. Uspeli smo da zaokružimo ovu delatnost bez velikih ometanja rada drugih odeljenja, tako što je došlo do određenog pregrupisavanja lekara i medicinskog osoblja. Već na samom početku rada čini mi se da su se svi dobro uklopili i da odlično funkcionišu. Želim da istaknem da u tom odeljenju rade naše mlađe kolege koje su na stažu ili volontiraju i mi smo ih objedinili i na taj način pružili im mogućnost da se usavršavaju i stiču iskustvo. Oni su već pokazali veliku motivaciju za rad. Deo srednjeg stručnog kadra čine iskusni i prekaljeni radnici tako da i to funkcioniše dobro. Želim da istaknem i obavestim građanstvo, a i naše kolege iz drugih ustanova da je postalo pravilo da svi pacijenti moraju da prođu kroz naš prijemno-urgentni deo, gde bi se učinila osnovna medicinska obrada ili zahvati – istakao je dr Jovičić.

Novinari su imali priliku da u društvu dr Bogdanovića i dr Jovičića obiđu novoformirano prijemno odeljenje, porazgovaraju sa osobljem i uvere se da je odlično opremljeno.

2014-09-02-1774Potom je u dvorištu OB „Stefan Visoki“ obavljena primopredaja sanitetskog vozila koje je donacija „Pro credit banke“ palanačkoj bolnici, odnosno poplavljenim opštinama, kako je naglasila predstavnica donatora.

Dr Bogdanović zahvalio je na vrednom i potrebnom poklonu i istakao dobru saradnju sa lokalnom samoupravom koja je koordinirala prilikom ove donacije.

2014-09-02-17792014-09-02-1783U ime Opštine Smederevska Palanka primopredaji sanitetskog vozila prisustvovao je pomoćnik predsednika Opštine Dobrica Jozić.

 

D. Crn.

 

NASTAVAK DOBRE SARADNJE SA MEDIJIMA KOJU JE PRAKTIKOVAO DR JOVANOVIĆ

 

Odlukom Ministarstva zdravlja došlo je do promene vršioca dužnosti direktora u Opštoj bolnici „Stefan Visoki“. Umesto dr Periše Jovanovića resorni ministar imenovao je za njegovog naslednika dr Gorana Bogdanovića.

Treba reći da je dr Jovanović, u periodu koji je proveo na dužnosti prvog čoveka palanačke bolnice, dao značajan doprinos napretku i modernizaciji ove ustanove i ostaće zabeležen kao jedan od uspešnijih rukovodilaca.

Tokom svog mandata dr Jovanović je praktikovao redovne susrete sa novinarima i obaveštavanje javnosti o svim značajnijim aktivnostima u OB „Stefan Visoki“, što je, kako vidimo, nastavljeno i od strane novog rukovodstva.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.