ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Писмо читатељке: ПРИМЕДБА НА РАД ЈКП „ОПШТИНСКА ГРОБЉА СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА “  

7834503Пре неколико дана отишла сам до рачуноводства ЈКП „Општинска гробља“ у намери да платим заостали дуг за гробно место. С обзиром на то да сам инвалид била сам приморана да користим услугу такси превозника.

Било је 11,15 часова, а канцеларија је била закључана и хигијеничарка која тамо ради ми је рекла да нема никога и да су радници на паузи.

С обзиром на то да је пауза од 10 до 10:30, питам се да ли они сами себи одређују радно време?

Поново сам дошла, по други пут, било је 13,30 часова и опет сам наишла на закључана врата. Још једна странка је такође дошла да изврши своју дужност и плати рачун за гробно место.

Пословођа Виолета Бајчић поново није била на свом радном месту. Хигијеничарка ми је рекла да је дотична отишла до семафора!

Морала сам да је сачекам да не бих и трећи пут долазила, док је таксиметар откуцавао. Хигијеничарка ју је позвала и рекла да сам по други пут ту, на шта је она одговорила да креће одмах (госпођа В. Бајчић).

После одређеног времена госпођа Бајчић је стигла без извињења, отворила је канцеларију, села и чекала без икакве реакције и питања: „Изволите, шта вам треба?“

С обзиром на то да је била врла нељубазна, арогантна и да се понашала неприлично свом радном месту, замолила сам је да ми напише своје име и презиме. Одговорила ми је да пише на вратима и да она није код мене у школи! (Имала сам повреду прста и нисам могла да пишем).

Поред свега тога наплатила ми је два гробна места уместо једно, а то сам приметила тек када сам стигла кући.

Питам се колико пута човек треба да оде тамо да би платио један обичан рачун (од 3.000 динара) и да ли има краја нељубазности, безобразлуку и таквом понашању пословођа јавних установа као да је то њихово приватно власништво и као да ми зависимо од њих, а не они од нас!?

Жале се да не добијају плату, а да би човек добио плату треба и да је заради!

Питам се докле ће нерад да се плаћа!?

 

Јованка Флукигер

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *