Pismo čitateljke: PRIMEDBA NA RAD JKP „OPŠTINSKA GROBLjA SMEDEREVSKA PALANKA “  

7834503Pre nekoliko dana otišla sam do računovodstva JKP „Opštinska groblja“ u nameri da platim zaostali dug za grobno mesto. S obzirom na to da sam invalid bila sam primorana da koristim uslugu taksi prevoznika.

Bilo je 11,15 časova, a kancelarija je bila zaključana i higijeničarka koja tamo radi mi je rekla da nema nikoga i da su radnici na pauzi.

S obzirom na to da je pauza od 10 do 10:30, pitam se da li oni sami sebi određuju radno vreme?

Ponovo sam došla, po drugi put, bilo je 13,30 časova i opet sam naišla na zaključana vrata. Još jedna stranka je takođe došla da izvrši svoju dužnost i plati račun za grobno mesto.

Poslovođa Violeta Bajčić ponovo nije bila na svom radnom mestu. Higijeničarka mi je rekla da je dotična otišla do semafora!

Morala sam da je sačekam da ne bih i treći put dolazila, dok je taksimetar otkucavao. Higijeničarka ju je pozvala i rekla da sam po drugi put tu, na šta je ona odgovorila da kreće odmah (gospođa V. Bajčić).

Posle određenog vremena gospođa Bajčić je stigla bez izvinjenja, otvorila je kancelariju, sela i čekala bez ikakve reakcije i pitanja: „Izvolite, šta vam treba?“

S obzirom na to da je bila vrla neljubazna, arogantna i da se ponašala neprilično svom radnom mestu, zamolila sam je da mi napiše svoje ime i prezime. Odgovorila mi je da piše na vratima i da ona nije kod mene u školi! (Imala sam povredu prsta i nisam mogla da pišem).

Pored svega toga naplatila mi je dva grobna mesta umesto jedno, a to sam primetila tek kada sam stigla kući.

Pitam se koliko puta čovek treba da ode tamo da bi platio jedan običan račun (od 3.000 dinara) i da li ima kraja neljubaznosti, bezobrazluku i takvom ponašanju poslovođa javnih ustanova kao da je to njihovo privatno vlasništvo i kao da mi zavisimo od njih, a ne oni od nas!?

Žale se da ne dobijaju platu, a da bi čovek dobio platu treba i da je zaradi!

Pitam se dokle će nerad da se plaća!?

 

Jovanka Flukiger

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *