Polomljena klupa u centru

2014-06-01-1621U noći između subote i nedelje polomljena je metalna klupa u centru grada. Da li je klupa stradala posle žurke učenika palanačkih srednjih škola koja je održana u dvorištu Palanačke gimnazije ili je to slučajna podudarnost…, i nije najznačajnije u ovoj vesti?

Ali, čemu agresivnost?

Kako saznajemo, pre dve večeri, posle proslave mature učenika jedne srednje škole, u sitnim satima, došlo je do tuče između đaka i taksista parkiranih pored zgrade starog „Jedinstva“.

Nije ništa novo da se proslave u Srbiji završavaju tučom, ali je, i dalje, veoma loše što je tako.

2014-06-01-1620

You may also like...

1 Response

  1. Dragan kaže:

    Ovaj slučaj nipošto ne bi smeo da bude direktno povezivan sa Maturantskom žurkom u dvorištu gimnazije, posebno ne tako da joj generalno određuje karakter – jer ona je protekla potpuno bezbedno – i bez ikakvih incidenata. Žurka je održana u sjajnoj atmosferi i u veoma dobroj organizaciji. To je jedino što je tačno, a tiče se same žurke, koja se dešavala od 08 – 01 čas u gimnazijskom dvorištu. Sve što se nekoliko sati nakon žurke možda zbilo u nekom drugom delu grada ne pripada žurci – to su eventualni, naknadni, izolovani incidenti kakvi se u ranojutarnjim satima na žalost neretko dešavaju.
    Iz više razloga, ti naknadni događaji, pojedinačni ili grupni, zaista ne bi smeli da budu «prilepljivani» za samu Maturantsku žurku – pre svega zato da bi se jedan objektivno lep događaj, na kome je učestvovalo hiljadu ili dve mladih osoba, predstavio onakvim kakav i jeste bio – dostojanstven, veseo i emotivan rastanak jedne generacije mladih ljudi od srednje škole. Molim sve dobronamerne ljude da to shvate tako. To dugujemo ovim mladim ljudima koji su napravili sjajnu maturantsku žurku, koja je istovremeno imala i karakter humanitarne, jer su se prikupljala sredstva za ljude ugrožene poplavom. Dakle, ovoj mladoj generaciji, koja je (uz pomoć Kancelarije za mlade, i opštine kao sponzora) organizovala žurku u gimnazijskom dvorištu – samo pohvale. Poželimo im puno sreće u nastavku profesionalne karijere i u životu.
    Koga zanimaju fotosi, može da vidi ovde:
    https://www.facebook.com/pages/Kancelarija-za-mlade-Smederevska-Palanka/137610019611373?ref=hl

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.