ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Поломљена клупа у центру

2014-06-01-1621У ноћи између суботе и недеље поломљена је метална клупа у центру града. Да ли је клупа страдала после журке ученика паланачких средњих школа која је одржана у дворишту Паланачке гимназије или је то случајна подударност…, и није најзначајније у овој вести?

Али, чему агресивност?

Како сазнајемо, пре две вечери, после прославе матуре ученика једне средње школе, у ситним сатима, дошло је до туче између ђака и таксиста паркираних поред зграде старог „Јединства“.

Није ништа ново да се прославе у Србији завршавају тучом, али је, и даље, веома лоше што је тако.

2014-06-01-1620

One thought on “Поломљена клупа у центру

  • Ovaj slučaj nipošto ne bi smeo da bude direktno povezivan sa Maturantskom žurkom u dvorištu gimnazije, posebno ne tako da joj generalno određuje karakter – jer ona je protekla potpuno bezbedno – i bez ikakvih incidenata. Žurka je održana u sjajnoj atmosferi i u veoma dobroj organizaciji. To je jedino što je tačno, a tiče se same žurke, koja se dešavala od 08 – 01 čas u gimnazijskom dvorištu. Sve što se nekoliko sati nakon žurke možda zbilo u nekom drugom delu grada ne pripada žurci – to su eventualni, naknadni, izolovani incidenti kakvi se u ranojutarnjim satima na žalost neretko dešavaju.
    Iz više razloga, ti naknadni događaji, pojedinačni ili grupni, zaista ne bi smeli da budu «prilepljivani» za samu Maturantsku žurku – pre svega zato da bi se jedan objektivno lep događaj, na kome je učestvovalo hiljadu ili dve mladih osoba, predstavio onakvim kakav i jeste bio – dostojanstven, veseo i emotivan rastanak jedne generacije mladih ljudi od srednje škole. Molim sve dobronamerne ljude da to shvate tako. To dugujemo ovim mladim ljudima koji su napravili sjajnu maturantsku žurku, koja je istovremeno imala i karakter humanitarne, jer su se prikupljala sredstva za ljude ugrožene poplavom. Dakle, ovoj mladoj generaciji, koja je (uz pomoć Kancelarije za mlade, i opštine kao sponzora) organizovala žurku u gimnazijskom dvorištu – samo pohvale. Poželimo im puno sreće u nastavku profesionalne karijere i u životu.
    Koga zanimaju fotosi, može da vidi ovde:
    https://www.facebook.com/pages/Kancelarija-za-mlade-Smederevska-Palanka/137610019611373?ref=hl

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *