Počela dezinfekcija ulaza i hodnika stambenih zgrada u Smederevskoj Palanci

Po odluci komandanta Štaba za vanredne situacije, Nikole Vučena, ekipe preduzeća „Niskogradnja“ počele sa dezinfekcijom ulaza svih zgrada u Smederevskoj Palanci. Na terenu su dve ekipe koje su izvršile dezinfekciju ulaza i hodnika zgrada u Partenonu i centru grada.

-Doneli smo odluku da se narednih dana izvrši dezinfekcija ulaza svih zgrada u gradu. Dve ekipe su od jutros na terenu i dezinfikuju sve površine u stambenim zgradama, stepeništa, hodnike, gelendere, liftove, prekidače  i prilaze do ulaza u stan. Dezinfekcija se vrši hlorom u razmeri koja je predviđena za zatvorene stambene prostore. Ukoliko stanari osete miris, ne treba da se brinu, jer koristimo sredstva koja ne štete ljudima i okolini.  S obzirom na vremenske prilike i da su kolovozi mokri, nema svrhe vršiti dezinfekciju ulica. Zato smo sve resurse usmerili na dezinfekciju unutrašnjih prostora. Tretiranje se vrši  ručnim pumpama, odnosno prskalicama za voće. Atomizere koje imamo zbog izduvnih gasova ne smemo koristiti u zatvorenom prostoru. U naredna tri do četiri dana biće dezinfikovani svi ulazi zgrada u Smederevskoj Palanci – objasnio je Vučen.

On je, takođe, istakao da lokalna samouprava i Štab za vanredne situacije rade sve kako bi sprečili širenje korona virusa.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.