ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Почела дезинфекција улаза и ходника стамбених зграда у Смедеревској Паланци

По одлуци команданта Штаба за ванредне ситуације, Николе Вучена, екипе предузећа „Нискоградња“ почеле са дезинфекцијом улаза свих зграда у Смедеревској Паланци. На терену су две екипе које су извршиле дезинфекцију улаза и ходника зграда у Партенону и центру града.

-Донели смо одлуку да се наредних дана изврши дезинфекција улаза свих зграда у граду. Две екипе су од јутрос на терену и дезинфикују све површине у стамбеним зградама, степеништа, ходнике, гелендере, лифтове, прекидаче  и прилазе до улаза у стан. Дезинфекција се врши хлором у размери која је предвиђена за затворене стамбене просторе. Уколико станари осете мирис, не треба да се брину, јер користимо средства која не штете људима и околини.  С обзиром на временске прилике и да су коловози мокри, нема сврхе вршити дезинфекцију улица. Зато смо све ресурсе усмерили на дезинфекцију унутрашњих простора. Третирање се врши  ручним пумпама, односно прскалицама за воће. Атомизере које имамо због издувних гасова не смемо користити у затвореном простору. У наредна три до четири дана биће дезинфиковани сви улази зграда у Смедеревској Паланци – објаснио је Вучен.

Он је, такође, истакао да локална самоуправа и Штаб за ванредне ситуације раде све како би спречили ширење корона вируса.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *