ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Извршни одбор Савеза пчеларских организација Србије: ПЧЕЛАРИ У БОРБИ ПРОТИВ КОРОНА ВИРУСА

Познато је да се држава Србија налази пред огромним проблемом сузбијања ширења корона вируса. Извршни одбор Савеза пчеларских организација Србије донео је одлуку да јој скромно помогнемо, јер помоћ коју свако од нас може да пружи за нас није много, а некоме може много помоћи.
ИО СПОС-а повео се пре свега људском солидарношћу, које данас тако мало има, нажалост, али и неким другим елементима. Наиме, Република Србија из буџета за пчеларе сваке године издваја од пореза грађана преко 7 милиона евра за пчеларство, а помогла је пчеларима СПОС-а кад нам је било најтеже, када је Влада Републике Србије на предлог председнице Владе Ане Брнабић и министра пољопривреде Бранислава Недимовића обезбедила помоћ од 50 милиона динара за завршетак Погона за прикупљање и пласман меда пчелара СПОС-а „Наш мед“ доо, који треба да обезбеди будућност нашем пчеларењу и сигуран пласман меда по реалним тржишним ценама.
Из свих наведених разлога, ИО СПОС-а сматра да сваки пчелар СПОС-а сада треба да изрази солидарност према најугроженијем слоју становништва од корона вируса, а то су грађани старији од 65 година.
Стога је ИО СПОС-а донео одлуку да ПОЗОВЕ СВЕ ПЧЕЛАРЕ СПОС-а да издвоје само по 1 кг меда и ставе га на располагање држави односно локалној самоуправи, која ће медом помоћи најугроженијем слоју становништва у циљу подизања имунитета и квалитетне исхране за наше најстарије суграђане. Ако неко може да издвоји више, наши суграђани ће му свакако бити захвални.
НАШЕ МАЛО НЕКОМЕ ЈЕ МНОГО, не заборавите то.
Зато вас позивамо да свом председнику удружења пчелара доставите по 1 кг меда (обавезно у стакленој тегли БИЛО КОГ ТИПА, са новим металним поклопцем, без воска на површини меда). Након прикупљања количина, надлежни ће преузети мед и доставити га нашим старијим суграђанима, како би им наш мед помогао да стекну бољи имунитет или да што лакше преболе обољење које узрокује нови корона вирус.
Ако неко има могућност да донира и прополис капи, то је такође пожељно. Приликом примопредаје меда, председник удружења је у обавези да вас упише на списак донатора, а ваша обавеза је да се потпишете!
Молимо вас да се одазовете овом позиву, одазивом практично помажете својим родитељима, браћи, сестрама… Покажимо да су пчелари солидарни, и сакупимо преко 8.000 кг меда!
НАШИ СТАРИ СУГРАЂАНИ ПОМАГАЛИ СУ НАМА КАДА НАМ ЈЕ ТРЕБАЛА ПОМОЋ, ПОМОЗИМО САДА МИ ЊИМА.
Све председнике удружења позивамо да о овој акцији обавесте сваког свог члана лично, позивањем или слањем СМС-а или неким другим порукама, те да га замоле да се обавезно одазове! Будимо људи!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *