ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Поклони локалне самоуправе првој беби рођеној у паланачком породилишту у 2023. години

Прву бебу рођену у паланачком породилишту у 2023. години, Вука и његову маму Вишњу посетиле су заменица председника Општине Ђурђина Младеновић и председница Скупштине Радмила Радисављевић и уручиле поклон локалне самоуправе, ваучер у износу од 120.000 динара и пакет беби опреме. Вук је и прво дете у породици, па ће од општине добити и једнократну помоћ у износу од 120.000 динара.
-Наш највећи изазов је да обезбедимо најбоље услове за одрастање наше деце и да томе будемо посвећени 365 дана у години. Ова једнократна помоћ сигурно није довољно за обезбеђивање целокупне опреме за бебу, али ће значити родитељима у првим данима.Оно што нам показују подаци матичне службе је да оваква одлука већ даје резултате и из године у годину, на нашу срећу, рађа се све више беба у нашој општини – истакла је Ђурђина Младеновић и пожелела Вишњи Богићевић и свима онима који током ове године постају родитељи да у томе уживају, а да ће општина и држава покушати да им помогну.

Вукова мама Вишња Богићевић захвалила је општини на вредним поклоним и рекла да ће део новца издвојити за куповину опреме за паланачко породилиште и куповину хране за напуштене псе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *