ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

После великих падавина: ОПШТИНСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ У СТАЛНОМ ЗАСЕДАЊУ

DSCN1076

Командант Општинског штаба за ванредне ситуације, Радослав Милојичић Кена, председавао је седницом Штаба која је одржана у 21 час (10. марта). На седници је Игор Вујовић, из  предузећа „Водопривреда“ известио чланове штаба о тренутној ситуацији, уз констатацију да од овог таласа падавина, који ће бити окончан до јутра, не треба очекивати такав пораст водотокова Јасенице и Кубршнице који би могао да изазове изливање у насељеном подручју.

– Ми смо, као и 2014. године, овај посао схватили веома озбиљно. Све службе су спремне, свуда су уведена двадесетчетворочасовна дежурства. За сада су водостаји река испод границе редовне одбране од поплава, тако да у Смедеревској Паланци не би требало да се догоди ништа непредвиђено. Уколико би се тако нешто ипак догодило, поучени искуствима уз ранијих година, спремни смо да градимо зечије насипе и одбранимо део насеља од бујичних вода Јасенице. То би изискивало доста механизације, новца, доста ангажовања свих људи – али ми се надамо да до тога неће доћи. Имамо извештаје од РХМДЗ-а да за сада нема непосредне опасности по Смедеревску Паланку. Ипак, штаб је у двадесетчетворочасовном заседању – изјавио је, између осталог, председник Општине и командант Општинског штаба за ванредне ситуације, Радослав Милојичић Кена.

 

DSCN1071Председник је нагласио да је комплетна механизација, државних предузећа и приватних лица, у условима ванредне ситуације на располагању Штабу, и да су предузете све мере како би се брзо реаговало у случају опасности.

Председник Општине је апеловао на грађане да не шире панику, и поновио да се ситуација прати из сата у сат.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *