Posle velikih padavina: OPŠTINSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE U STALNOM ZASEDANjU

DSCN1076

Komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije, Radoslav Milojičić Kena, predsedavao je sednicom Štaba koja je održana u 21 čas (10. marta). Na sednici je Igor Vujović, iz  preduzeća „Vodoprivreda“ izvestio članove štaba o trenutnoj situaciji, uz konstataciju da od ovog talasa padavina, koji će biti okončan do jutra, ne treba očekivati takav porast vodotokova Jasenice i Kubršnice koji bi mogao da izazove izlivanje u naseljenom području.

– Mi smo, kao i 2014. godine, ovaj posao shvatili veoma ozbiljno. Sve službe su spremne, svuda su uvedena dvadesetčetvoročasovna dežurstva. Za sada su vodostaji reka ispod granice redovne odbrane od poplava, tako da u Smederevskoj Palanci ne bi trebalo da se dogodi ništa nepredviđeno. Ukoliko bi se tako nešto ipak dogodilo, poučeni iskustvima uz ranijih godina, spremni smo da gradimo zečije nasipe i odbranimo deo naselja od bujičnih voda Jasenice. To bi iziskivalo dosta mehanizacije, novca, dosta angažovanja svih ljudi – ali mi se nadamo da do toga neće doći. Imamo izveštaje od RHMDZ-a da za sada nema neposredne opasnosti po Smederevsku Palanku. Ipak, štab je u dvadesetčetvoročasovnom zasedanju – izjavio je, između ostalog, predsednik Opštine i komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije, Radoslav Milojičić Kena.

 

DSCN1071Predsednik je naglasio da je kompletna mehanizacija, državnih preduzeća i privatnih lica, u uslovima vanredne situacije na raspolaganju Štabu, i da su preduzete sve mere kako bi se brzo reagovalo u slučaju opasnosti.

Predsednik Opštine je apelovao na građane da ne šire paniku, i ponovio da se situacija prati iz sata u sat.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *