Posledice nevremena u Smederevskoj Palanci: ŠTETU PRETRPELO VIŠE OD 1000 DOMAĆINSTAVA

Opštinski Štab za vanredne situacije u Smederevskoj Palanci doneo je odluku da se proglasi Vanredna situacija i na području sela Azanja. Tako je vanredna situacija sada na snazi u četiri sela Vlaškom Dolu, Goloboku, Grčcu i Azanji.

Komandant štaba, predsednik Opštine Nikola Vučen, razgovarao je telefonom sa predsednicom Vlade Srbije, Anom Brnabić, i  obavestio je o aktuelnoj situaciji.

Prema preliminarnoj proceni više od 1000 domaćinstava pretrpelo je štetu na stambenim objektima, dok je šteta na poljoprivrednim kulturama u delovima opštine na kojima je proglašena vanredna situacija – stoprocentna. Štetu su pretrpeli i drugi delovi opštine, a i u samom gradu u neke stambene objekte prodrla je voda, ili se izlila fekalna kanalizacija. U saradnji sa Vladom,Srbije, obezbeđeno je specijalno vozilo, koje će pomoći u saniranju posledica prirodne nepogode.

Formirano JE 12 komisija za procenu štete koje će obići područja na kojima je proglašena vanredna situacija i odmah sastaviti izveštaj.

Prema rečima zamenika direktora palanačkog Doma zdravlja, dr Vladimira Đorđevića, znatno je oštećen krov Ambulante u Goloboku, dok su zdravstveni objekti u Vlaškom Dolu i Azanji pretrpeli manja oštećenja.

Član Štaba, Petar Milić, inforsmisao je Štab da su u toku noći oktlonjeni kvarovi na električnoj mreži i da će u toku prepodneva u Goloboku biti normalizovano snabdevanje električnom energijom.

Opštinski štab za vanredne situacije je u stalnom zasedanju.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.