ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Последице невремена у Смедеревској Паланци: ШТЕТУ ПРЕТРПЕЛО ВИШЕ ОД 1000 ДОМАЋИНСТАВА

Општински Штаб за ванредне ситуације у Смедеревској Паланци донео је одлуку да се прогласи Ванредна ситуација и на подручју села Азања. Тако је ванредна ситуација сада на снази у четири села Влашком Долу, Голобоку, Грчцу и Азањи.

Командант штаба, председник Општине Никола Вучен, разговарао је телефоном са председницом Владе Србије, Аном Брнабић, и  обавестио је о актуелној ситуацији.

Према прелиминарној процени више од 1000 домаћинстава претрпело је штету на стамбеним објектима, док је штета на пољопривредним културама у деловима општине на којима је проглашена ванредна ситуација – стопроцентна. Штету су претрпели и други делови општине, а и у самом граду у неке стамбене објекте продрла је вода, или се излила фекална канализација. У сарадњи са Владом,Србије, обезбеђено је специјално возило, које ће помоћи у санирању последица природне непогоде.

Формирано ЈЕ 12 комисија за процену штете које ће обићи подручја на којима је проглашена ванредна ситуација и одмах саставити извештај.

Према речима заменика директора паланачког Дома здравља, др Владимира Ђорђевића, знатно је оштећен кров Амбуланте у Голобоку, док су здравствени објекти у Влашком Долу и Азањи претрпели мања оштећења.

Члан Штаба, Петар Милић, инфорсмисао је Штаб да су у току ноћи октлоњени кварови на електричној мрежи и да ће у току преподнева у Голобоку бити нормализовано снабдевање електричном енергијом.

Општински штаб за ванредне ситуације је у сталном заседању.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *