Potpisan sporazum o saradnji u realizaciji projekta „Socijalna inkluzija Roma i drugih osetljivih grupa u Srbiji od 2019- 2022.“. između lokalne samouprave i Ekumenske humanitarne organizacije

U Opštini Smederevska Palanka je potpisan sporazum o saradnji u realizaciji projekta „Socijalna inkluzija Roma i drugih osetljivih grupa u Srbiji od 2019- 2022.“. između lokalne samouprave i Ekumenske humanitarne organizacije.
Sporazum predviđa finansiranje 15 paketa građevinskog materijala za 15 objekata, finansiranje legalizacije za 50 objekata u Kajmakčalanskoj ulici u romskom naselju, kao i ,,Tutoring“ – pomoć deci u učenju, vrednosti do 60.000 eura.

Opština Smederevska Palanka za ovu namenu obezbedila je dva miliona dinara, a Ekumenska humanitarna organizacija učestvuje sa 10 miliona dinara.
Projekat se sprovodu u cilju poboljšanja uslova života u podstandardnim naseljima u Srbiji, Ekomenska humanitarna organizacija sa jedinicom lokalne samouprave i stanovnicima naselja podržava postupak ozakonjenja objekata i pomoći u postupku obezbeđivanja drugih izvora finansiranja za unapređenje uslova stanovanja osetljivih grupa.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.