ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Потписан споразум о сарадњи у реализацији пројекта „Социјална инклузија Рома и других осетљивих група у Србији од 2019- 2022.“. између локалне самоуправе и Екуменске хуманитарне организације

У Општини Смедеревска Паланка је потписан споразум о сарадњи у реализацији пројекта „Социјална инклузија Рома и других осетљивих група у Србији од 2019- 2022.“. између локалне самоуправе и Екуменске хуманитарне организације.
Споразум предвиђа финансирање 15 пакета грађевинског материјала за 15 објеката, финансирање легализације за 50 објеката у Кајмакчаланској улици у ромском насељу, као и ,,Туторинг“ – помоћ деци у учењу, вредности до 60.000 еура.

Општина Смедеревска Паланка за ову намену обезбедила је два милиона динара, а Екуменска хуманитарна организација учествује са 10 милиона динара.
Пројекат се спроводу у циљу побољшања услова живота у подстандардним насељима у Србији, Екоменска хуманитарна организација са јединицом локалне самоуправе и становницима насеља подржава поступак озакоњења објеката и помоћи у поступку обезбеђивања других извора финансирања за унапређење услова становања осетљивих група.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *