ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Потписан уговор о финансирању прве фазе комасације: УКУПНА ВРЕДНОСТ ПРЕКО 300 МИЛИОНА ДИНАРА

DSC00654У кабинету државног секретара у Министарству пољопривреде и заштите животне средине, помоћник председника  Општине Смедеревска Паланка, Добрица Јозић, и Зоран Кнежевић, начелник Одељења за уређење земљишта, потписали су уговор о финансирању прве фазе пројекта комасације на седам и по хектара пољопривредних површина на подручју Смедеревске Паланке.

– Данас сам, по овлашћењу председника Општине потписао два почетна уговора о реализацији програма комасације. Први предвиђа улагање осам милиона динара од стране Министарства, и три и по милиона од стране општине. Други уговор подразумева близу 15 милиона од стране Министарства, и шест милиона од стране општине. Укупно, то су 33 милиона, са којима одмах може да се уђе у реализацију овог пројекта. То је само прва фаза. Укупна вредност уговора, који ће бити реализован током наредне две године је преко 300 милиона динара – рекао је Јозић.

Жељко Радошевић, државни секретар у Министарству пољопривреде и заштите животне средине, објаснио је како је реч о највећој инвестицији ове врсте јужно од Саве.

– Ово је изузетно важан инфратруктурни пројекат, када говоримо о уређењу пољопривредног земљишта. То је изузетно сложен захват, и велико ми је задовољство што смо у прилици да реализујемо један тако DSC00656важан, велики пројекат. Без правих, укрупњених парцела, нема ни развоја пољопривреде у нашем крају – рекао је Радошевић, и додао да му је драго  што се овај пројекат реализује у општини у којој је и он настањен. – Драго ми је што ћемо дати допринос да пољопривредници у нашој општини имају боље услове за обављање делатности. У Србији је пољопривреда сигурно најважнија привредна грана, а наше министарство ће и другим активностима и мерама подржавати наше пољопривреднике и имати добру комуникацију са локалним самоуправама које препознају пољопривреду као важну привредну грану.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *