ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Председник Општине у посети породици Ишић која је добила тројке – две девојчице и дечака

к-Лепо је што су из општине дошли да нас посете, а свака помоћ добро дође – рекао је Александар Ишић  

 

Председник Општине Смедеревска Паланка, Радослав Милојичић Кена, посетио је породицу Ишић у Селевцу, у којој су недавно рођене „тројке“, две девојчице и један дечак.

Председник Милојичић је Ишићима даровао пригодан поклон, 50.000 динара новчане помоћи и обећао да ће ускоро наћи посао за Александра, оца троје близанаца.

– Због оваквих ствари лепо је бити председник Општине. Не треба да говоримо о помоћи овим људима и потреби повећања наталитета у нашој општини само када је изборна кампања. Честитам родитељима. Заиста је својеврстан раритет да неко на подручју Општине Смедеревска Паланка добије тројке. Општина је донела пригодне поклоне, ова породица ће добити 50.000 динара помоћи од локалне самоуправе, а потрудићемо се, упркос познатој финансијској ситуацији у целој држави, да нађемо посао за једног од родитеља, јер малопре смо у разговору чули да од њих нико није запослен – рекао је Милојичић.

Председник Општине је истакао да ће општинско руководство и надаље помагати онима којима је помоћ најпотребнија.

– Ово ми је један од најлепших дана, од како сам председник Општине. Надам се да ће још бити оваквих прилика. Поручујем родитељима да ће локална самоуправа и убудуће бити ту да помогне у оваквим случајевима, како бисмо подигли стопу наталитета у нашој општини.

SELEVAC_TROJKE_01_151019_142718Милојичић је апеловао и на државне органе да помогну породицама попут Ишићевих.

– Најтрагичније је то што ми немамо закон на основу кога можемо да уплатимо помоћ оваквој породици, већ то морамо да подведемо под социјална давања. Ни то није дозвољено, али ја, када су овакве ствари у питању, желим да прекршим закон. Знамо да је велики интелектуалац, Александар Вулин, рекао да људи за социјалну помоћ морају да копају, да би ту помоћ завредели. Ови људи су завредели много више од овога што им је дала Општина Смедеревска Паланка. Јасно је да законе последњих година у Србији пишу људи који седе у својим кабинетима и не знају како је, ни у Смедеревској Паланци, ни у Селевцу, ни у целој Србији – закључио је Милојичић.

Александар Ишић, отац Теодоре, Андреје и Ивана, изјавио је да је поносан на то што је отац тројки.

– Свако мора бити срећан када добије такав дар од Бога – рекао је Александар, и захвалио председнику Општине на посети и урученој помоћи. – Лепо је што су из општине дошли да нас посете, а свака помоћ добро дође.

 

В. Ђ.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *