Povodom Dana žena, Slavoljub Đurić, predsednik Skupštine opštine Smederevska Palanka, uputio je poruku ženama i majkama: SRPSKA MAJKA

maxresdefaultŽena koja je hrabro stajala na pragu kuće i ispraćala muža i sinove u odbranu Otadžbine, u neizvesnost. Ostajući sama da brine, čuva i hrani nejač i starce, da u oskudici održi domaćinstvo.

Kolika je hrabrost, koliko je srce srpske majke!

Nikada srpske majke nisu zaboravljale da duboko u srce svoje dece utisnu veru, patriotizam, rodoljublje, ljubav prema slobodi.

Znala je srpska majka da podigne junaka, znajući da je taj put često sazdan od bola i muke. Zato je srpska majka naučila da svoj bol sakrije, ne dopustivši sebi da odstupi od iskrenih, časnih, pravednih, herojskih principa.

Kako se srpska majka borila sa svojom mukom i bolom, tako je učila i svoju čeljad. Pružajući svojim stavom i učenjem znanje o slobodi, pokazujući veru i nadu, nikad ugašeni plamen rodoljublja.

Ona je majka, ali i kći herojskog soja, koja ne prihvata odustajanje, predaju ili izdaju.

Svakom Srbinu, majka je uvek bila osnovna snaga i inspiracija. Ne zove se Otadžbina slučajno – majkom. Majka je nešto što Srbin ne da, nešto što niko nema pravo da uprlja.

Majka je zato stub porodice, temelj društva, uslov opstanka našeg naroda.

U teškim časovima Srbin je se seća. Uzdahne i kaže: majko moja!

Zato, kapu dole pred njom, pred njenim svetlim likom.

I uoči ovog praznika, ukažimo dužno poštovanje srpskoj ženi, srpskoj majci, jer to je pitanje časti, opstanka i veličine našeg naroda.

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *