ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Поводом Дана жена, Славољуб Ђурић, председник Скупштине општине Смедеревска Паланка, упутио је поруку женама и мајкама: СРПСКА МАЈКА

maxresdefaultЖена која је храбро стајала на прагу куће и испраћала мужа и синове у одбрану Отаџбине, у неизвесност. Остајући сама да брине, чува и храни нејач и старце, да у оскудици одржи домаћинство.

Колика је храброст, колико је срце српске мајке!

Никада српске мајке нису заборављале да дубоко у срце своје деце утисну веру, патриотизам, родољубље, љубав према слободи.

Знала је српска мајка да подигне јунака, знајући да је тај пут често саздан од бола и муке. Зато је српска мајка научила да свој бол сакрије, не допустивши себи да одступи од искрених, часних, праведних, херојских принципа.

Како се српска мајка борила са својом муком и болом, тако је учила и своју чељад. Пружајући својим ставом и учењем знање о слободи, показујући веру и наду, никад угашени пламен родољубља.

Она је мајка, али и кћи херојског соја, која не прихвата одустајање, предају или издају.

Сваком Србину, мајка је увек била основна снага и инспирација. Не зове се Отаџбина случајно – мајком. Мајка је нешто што Србин не да, нешто што нико нема право да упрља.

Мајка је зато стуб породице, темељ друштва, услов опстанка нашег народа.

У тешким часовима Србин је се сећа. Уздахне и каже: мајко моја!

Зато, капу доле пред њом, пред њеним светлим ликом.

И уочи овог празника, укажимо дужно поштовање српској жени, српској мајци, јер то је питање части, опстанка и величине нашег народа.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *