Povodom najava Hidrometeorološkog zavoda o novim padavinama: REDOVNO PRAĆENjE SITUACIJE

DSCN1038

– Nadam se da neće biti većih problema, i da će to proći, kao i talas od pre nekoliko dana, izjavio  je Dragan Milić, član Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Dragan Milić, član Opštinskog štaba za vanredne situacije, 9. marta oko 15 časova, obavestio je novinare da je Štab primio informaciju Sektora za vanredne situacije, odeljenja u Smederevu, u kojoj se predlaže budno praćenje situacije na terenu, radi blagovremenog preduzimanja preventivnih mera, u vezi sa najavljenom obilnom kišom tokom naredna dva dana.

Prema najavama RHMZ, istakao je Milić, na slivnom području Jasenice i Kubršnice, u  četvrtak i petak, pašće između 20 i 30 litara kiše po metru kvadratnom. To je znatna količina, naročito ako se ima u vidu raskvašenost terena, i zasićenost zemlje prethodnim padavinama. Ipak, i pored toga, nadleži iz Javnog preduzeća „Srbija vode“ i preduzeća „Vodoprivreda AD“ iz Smederevske Palanke, procenjuju da prognozirane padavine ne bi trebalo da izazovu poplavu u naseljima naše opštine.

– Nadam se da neće biti većih problema, i da će to proći, kao i talas od pre nekoliko dana, rekao je Milić

Prema njegovim rečima, ekipe pomenutih preduzeća prate situaciju  na terenu, a o svim novim relevantnim informacijama javnost će biti blagovremeno obaveštena.

I Kubršnica i Jasenica danas su ispod upozoravajućih nivoa.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *