ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Поводом најава Хидрометеоролошког завода о новим падавинама: РЕДОВНО ПРАЋЕЊЕ СИТУАЦИЈЕ

DSCN1038

– Надам се да неће бити већих проблема, и да ће то проћи, као и талас од пре неколико дана, изјавио  је Драган Милић, члан Општинског штаба за ванредне ситуације.

Драган Милић, члан Општинског штаба за ванредне ситуације, 9. марта око 15 часова, обавестио је новинаре да је Штаб примио информацију Сектора за ванредне ситуације, одељења у Смедереву, у којој се предлаже будно праћење ситуације на терену, ради благовременог предузимања превентивних мера, у вези са најављеном обилном кишом током наредна два дана.

Према најавама РХМЗ, истакао је Милић, на сливном подручју Јасенице и Кубршнице, у  четвртак и петак, пашће између 20 и 30 литара кише по метру квадратном. То је знатна количина, нарочито ако се има у виду расквашеност терена, и засићеност земље претходним падавинама. Ипак, и поред тога, надлежи из Јавног предузећа „Србија воде“ и предузећа „Водопривреда АД“ из Смедеревске Паланке, процењују да прогнозиране падавине не би требало да изазову поплаву у насељима наше општине.

– Надам се да неће бити већих проблема, и да ће то проћи, као и талас од пре неколико дана, рекао је Милић

Према његовим речима, екипе поменутих предузећа прате ситуацију  на терену, а о свим новим релевантним информацијама јавност ће бити благовремено обавештена.

И Кубршница и Јасеница данас су испод упозоравајућих нивоа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *