Konferencija za medije Srpskog pokreta obnove i Demokratske stranke Srbije: ZAJEDNO NA LOKALNE IZBORE

IMG_2130-Izborna lista ove koalicije glasi: SPO, DSS – Dobrica Jozić,  Zlatan Bećić

 

Srpski pokret obnove i Demokratska stranka Srbije zajedno izlaze na predstojeće lokalne izbore u Smederevskoj Palanci. Predsednik Opštinskog odbora SPO Dobrica Jozić izjavio je na konferenciji za medije da je to od obostrane koristi, kako za ove stranke, tako i za građane. On je izrazio uverenje da udruženi mogu ostvariti bolji izborni rezultat i više  odborničkih mandata. Sa brojnijom odborničkom grupom, podvukao je Jozić, veća je šansa za uticaj na kreiranje lokalne politike.

-Zalagaćemo se za sve ono što je potrebno  ovom gradu, kao što je poboljšanje vodosnabdevanja, izlazak na auto-put kod Lozovičke česme i sve drugo što tišti naše građane – dodao je Jozić.- Zalagaćemo se za čistiji grad, za manje rupa na kolovozu, da sela dobiju bolje puteve i drugu strukturu. Poznato je da je lokalna samouprava zadužena, pre svega, za rešavanje komunalnih problema. Mi ćemo se truditi, da u skladu s mogućnostima, delujemo u pozitivnom pravcu.

Čelnik Opštinskog odbora Demokratske stranke Srbije Zlatan Bećić pozvao je građane da ovoj koaliciji ukažu poverenje 24. aprila, istakavši da zajednička lista ima kvalitetne kandidate, odgovorne i stručne ljude, koji mogu doprineti razvoju grada.

-Podjednako ćemo voditi računa i o seoskim mesnim zajednicama, jer u našoj opštini više od polovine birača živi u seoskim sredinama – predočio je Bećić.- DSS ovog puta izlazi na izbore sa SPO, pa verujemo da ćemo postati respektivna snaga, a trudićemo se da opravdamo ukazano poverenje naših sugrađana. Zahvalio bih se medijima koji sa nama imaju korektnu saradnju. Nadam se da će tako biti i tokom čitave predizborne kampanje i tokom izbora. Ovakva ekipa uvek ide na pobedu.

SPO i DSS su se, objasnio je potom Bećić odgovarajući na pitanje novinara, dogovorili da njihova izborna lista glasi: Srpski pokret obnove, Demokratska stranka Srbije –Dobrica Jozić, Zlatan Bećić. Pri tom se imalo u vidu da budu prepoznatljive obe političke organizacije, jer su one i najstarije u Srbiji.

IMG_2131-Dogovor ove Koalicije je da ja  budem kandidat za predsednika Opštine – obelodanio je čelnik SPO Dobrica Jozić.- Bio sam, kao što se zna, uspešan direktor u „Goši“, radio sam uspešno i u privatnoj firmi, a bio sam i direktor JP „Vodovod“. Zato svoje iskustvo stavljam, ako budem bio predsednik Opštine, na dobrobit građana. Ako dobijem poverenje birača, ima šansi da se to i desi.

Jozić je potom obelodanio da SPO nema svog kandidata za narodnog poslanika. Kandidata, kako je potom izneo Zlatan Bećić, nema ni DSS. Pri tom  je podsetio da DSS na republičke izbore izlazi sa Dverima.

Dobrica Jozić je na kraju konferencije za štampu podsetio na devetomartovske događaje od pre 25 godina.

D. J.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *