ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Конференција за медије Српског покрета обнове и Демократске странке Србије: ЗАЈЕДНО НА ЛОКАЛНЕ ИЗБОРЕ

IMG_2130-Изборна листа ове коалиције гласи: СПО, ДСС – Добрица Јозић,  Златан Бећић

 

Српски покрет обнове и Демократска странка Србије заједно излазе на предстојеће локалне изборе у Смедеревској Паланци. Председник Општинског одбора СПО Добрица Јозић изјавио је на конференцији за медије да је то од обостране користи, како за ове странке, тако и за грађане. Он је изразио уверење да удружени могу остварити бољи изборни резултат и више  одборничких мандата. Са бројнијом одборничком групом, подвукао је Јозић, већа је шанса за утицај на креирање локалне политике.

-Залагаћемо се за све оно што је потребно  овом граду, као што је побољшање водоснабдевања, излазак на ауто-пут код Лозовичке чесме и све друго што тишти наше грађане – додао је Јозић.- Залагаћемо се за чистији град, за мање рупа на коловозу, да села добију боље путеве и другу структуру. Познато је да је локална самоуправа задужена, пре свега, за решавање комуналних проблема. Ми ћемо се трудити, да у складу с могућностима, делујемо у позитивном правцу.

Челник Општинског одбора Демократске странке Србије Златан Бећић позвао је грађане да овој коалицији укажу поверење 24. априла, истакавши да заједничка листа има квалитетне кандидате, одговорне и стручне људе, који могу допринети развоју града.

-Подједнако ћемо водити рачуна и о сеоским месним заједницама, јер у нашој општини више од половине бирача живи у сеоским срединама – предочио је Бећић.- ДСС овог пута излази на изборе са СПО, па верујемо да ћемо постати респективна снага, а трудићемо се да оправдамо указано поверење наших суграђана. Захвалио бих се медијима који са нама имају коректну сарадњу. Надам се да ће тако бити и током читаве предизборне кампање и током избора. Оваква екипа увек иде на победу.

СПО и ДСС су се, објаснио је потом Бећић одговарајући на питање новинара, договорили да њихова изборна листа гласи: Српски покрет обнове, Демократска странка Србије –Добрица Јозић, Златан Бећић. При том се имало у виду да буду препознатљиве обе политичке организације, јер су оне и најстарије у Србији.

IMG_2131-Договор ове Коалиције је да ја  будем кандидат за председника Општине – обелоданио је челник СПО Добрица Јозић.- Био сам, као што се зна, успешан директор у „Гоши“, радио сам успешно и у приватној фирми, а био сам и директор ЈП „Водовод“. Зато своје искуство стављам, ако будем био председник Општине, на добробит грађана. Ако добијем поверење бирача, има шанси да се то и деси.

Јозић је потом обелоданио да СПО нема свог кандидата за народног посланика. Кандидата, како је потом изнео Златан Бећић, нема ни ДСС. При том  је подсетио да ДСС на републичке изборе излази са Дверима.

Добрица Јозић је на крају конференције за штампу подсетио на деветомартовске догађаје од пре 25 година.

Д. Ј.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *