ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Политика

Општинској изборној комисији већ предате две листе: ПРВО „ЛИБЕРАЛНО ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА-ГОРАН ДУГИЋ“ А ПОТОМ И „ДЕМОКРАТСКА СТРАНКА-ДР СНЕЖАНА ПАВИЋЕВИЋ“

DSCN1002 Можда је то симболика, што смо листу, чији је носилац др Снежана Павићевић, предали баш осмог марта, јер једино Демократска странка има припадницу женског пола на месту кандидата за председника Општине – изјавио је шеф Изборног штаба Демократске странке, Радослав Милојичић Кена

 

Већ првог дана, после расписивања локалних избора, представници листе „Демократска странка – др Снежана Павићевић“ предали су Општинској изборној комисији потписе 1652 житеља наше општине, који су подржали кандидате за одборнике у Скупштини општине Смедеревска Паланка, које је предложила Демократска странка. То је знатно више потписа него што је потребно за такозвану пуну листу кандидата  (49 одборника).

Оверене изјаве грађана, и други  законом прописани материјал, у присуству чланова Општинске изборне комисије, примила је њена председница, дипломирани правник – Гордана Костић.

Демократска странка предала је изборну листу око 16 часова и 50 минута, пола сата након што је Комисији достављена листа „Либерално-демократска партија – Горан Дугић“.

Непосредно по достављању листе и потписа грађана, кратке изјаве за медије дали су Радослав Милојичић Кена, шеф Изборног штаба Демократске странке, и др Снежана Павићевић, носилац листе Демократске странке за одборнике у СО.

DSCN1019– Демократска странка је подржала докторку Снежану Павићевић за председницу Општине. Потписе смо скупили у рекордном времену, али смо желели да наша листа на гласачком листићу буде под редним бројем два, како би тај број био компатибилан са позицијом Демократске странке на листићу за републичке изборе. Демократска странка је друга по снази, а очекујем да после 24. априла буде прва по снази у Републици Србији. То показује и брзина прикупљања потписа за посланике у Народној скупштини Републике Србије, које смо Републичкој изборној комисији предали само неколико часова после докумената и образаца које смо добили. Демократска странка се залаже за праведну Србију; неправда је смањити грађанима плате, неправда је смањити грађанима пензије, неправда је да наша деца немају три оброка дневно, док се Вучићеви сарадници, Ристичевић, Бабић, Вулин и остали – бахате широм Србије. Неравноправност влада у Србији, и зато је слоган Демократске странке – „За праведну Србију“. После 24. априла, када буде победила најгору власт у историји Србије, оличену у Александру Вучићу, Демократска странка ће да уведе ред у ову земљу – рекао је Милојичић.

DSCN1017– И данас су грађани Општине Смедеревска  Паланка указали поверење Демократској странци, и својим потписима подржали нашу странку. Наравно да очекујемо победу 24. априла, наравно да очекујемо да ћемо наставити оно што је започето, учинити нове захвате и нове акције – изјавила је др Павићеви.

– Др Снежана Павићевић је наша кандидаткиња за председницу Општине. Можда је то симболика, што смо листу, чији је носилац др Снежана, предали баш осмог марта, јер једино Демократска странка има припадницу женског пола на месту кандидата за председника Општине. Мало је жена на руководећим местима, а морамо да бринемо о родној равноправности. Са задовољством истичем да на републичкој листи Демократске странке има 40 процената жена, а 30 процената је прописано законом. Показали смо своју снагу и на републичком и на локалном нивоу. Ја сам кандидат за посланика, под редним бројем 13, а др Снежана Павићевић кандидаткиња за председницу Општине,  и позивамо оне који мисле да имају боље кандидате да се са нама суоче на ТВ дуелу, или у било ком штампаном или електронском медију. Ми смо показали наше кандидате, и сада очекујемо да и Српска напредна странка са Ким Џонг Вучићем на челу, покаже своје Баје Бандите, и остале, и да видимо ко су ти људи који сутра желе да врше власт – рекао је Милојичић.

Према закону, Општинска изборна комисија треба да у року од 24 сата прогласи листу, или укаже на недостатке и, у том случају, одреди рок од 48 сати да они буду отклоњени.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *