Opštinskoj izbornoj komisiji već predate dve liste: PRVO „LIBERALNO DEMOKRATSKA PARTIJA-GORAN DUGIĆ“ A POTOM I „DEMOKRATSKA STRANKA-DR SNEŽANA PAVIĆEVIĆ“

DSCN1002 Možda je to simbolika, što smo listu, čiji je nosilac dr Snežana Pavićević, predali baš osmog marta, jer jedino Demokratska stranka ima pripadnicu ženskog pola na mestu kandidata za predsednika Opštine – izjavio je šef Izbornog štaba Demokratske stranke, Radoslav Milojičić Kena

 

Već prvog dana, posle raspisivanja lokalnih izbora, predstavnici liste „Demokratska stranka – dr Snežana Pavićević“ predali su Opštinskoj izbornoj komisiji potpise 1652 žitelja naše opštine, koji su podržali kandidate za odbornike u Skupštini opštine Smederevska Palanka, koje je predložila Demokratska stranka. To je znatno više potpisa nego što je potrebno za takozvanu punu listu kandidata  (49 odbornika).

Overene izjave građana, i drugi  zakonom propisani materijal, u prisustvu članova Opštinske izborne komisije, primila je njena predsednica, diplomirani pravnik – Gordana Kostić.

Demokratska stranka predala je izbornu listu oko 16 časova i 50 minuta, pola sata nakon što je Komisiji dostavljena lista „Liberalno-demokratska partija – Goran Dugić“.

Neposredno po dostavljanju liste i potpisa građana, kratke izjave za medije dali su Radoslav Milojičić Kena, šef Izbornog štaba Demokratske stranke, i dr Snežana Pavićević, nosilac liste Demokratske stranke za odbornike u SO.

DSCN1019– Demokratska stranka je podržala doktorku Snežanu Pavićević za predsednicu Opštine. Potpise smo skupili u rekordnom vremenu, ali smo želeli da naša lista na glasačkom listiću bude pod rednim brojem dva, kako bi taj broj bio kompatibilan sa pozicijom Demokratske stranke na listiću za republičke izbore. Demokratska stranka je druga po snazi, a očekujem da posle 24. aprila bude prva po snazi u Republici Srbiji. To pokazuje i brzina prikupljanja potpisa za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srbije, koje smo Republičkoj izbornoj komisiji predali samo nekoliko časova posle dokumenata i obrazaca koje smo dobili. Demokratska stranka se zalaže za pravednu Srbiju; nepravda je smanjiti građanima plate, nepravda je smanjiti građanima penzije, nepravda je da naša deca nemaju tri obroka dnevno, dok se Vučićevi saradnici, Rističević, Babić, Vulin i ostali – bahate širom Srbije. Neravnopravnost vlada u Srbiji, i zato je slogan Demokratske stranke – „Za pravednu Srbiju“. Posle 24. aprila, kada bude pobedila najgoru vlast u istoriji Srbije, oličenu u Aleksandru Vučiću, Demokratska stranka će da uvede red u ovu zemlju – rekao je Milojičić.

DSCN1017– I danas su građani Opštine Smederevska  Palanka ukazali poverenje Demokratskoj stranci, i svojim potpisima podržali našu stranku. Naravno da očekujemo pobedu 24. aprila, naravno da očekujemo da ćemo nastaviti ono što je započeto, učiniti nove zahvate i nove akcije – izjavila je dr Pavićevi.

– Dr Snežana Pavićević je naša kandidatkinja za predsednicu Opštine. Možda je to simbolika, što smo listu, čiji je nosilac dr Snežana, predali baš osmog marta, jer jedino Demokratska stranka ima pripadnicu ženskog pola na mestu kandidata za predsednika Opštine. Malo je žena na rukovodećim mestima, a moramo da brinemo o rodnoj ravnopravnosti. Sa zadovoljstvom ističem da na republičkoj listi Demokratske stranke ima 40 procenata žena, a 30 procenata je propisano zakonom. Pokazali smo svoju snagu i na republičkom i na lokalnom nivou. Ja sam kandidat za poslanika, pod rednim brojem 13, a dr Snežana Pavićević kandidatkinja za predsednicu Opštine,  i pozivamo one koji misle da imaju bolje kandidate da se sa nama suoče na TV duelu, ili u bilo kom štampanom ili elektronskom mediju. Mi smo pokazali naše kandidate, i sada očekujemo da i Srpska napredna stranka sa Kim Džong Vučićem na čelu, pokaže svoje Baje Bandite, i ostale, i da vidimo ko su ti ljudi koji sutra žele da vrše vlast – rekao je Milojičić.

Prema zakonu, Opštinska izborna komisija treba da u roku od 24 sata proglasi listu, ili ukaže na nedostatke i, u tom slučaju, odredi rok od 48 sati da oni budu otklonjeni.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *