Predškolcima PU „Čika Jova Zmaj“ uručeni udžbenici za pripremni nastavni program

Predsednik Opštine, Nikola Vučen, podelio je 400 udžbenika, za pripremni nastavni program, predškolcima PU „Čika Jova Zmaj “. Uz ove kreativne, edukativne i sveobuhvatne radne sveske, mališani će uspešno savladati osnove pismenosti, ali i matematiku, poznavanje prirode i društva i razvoj govora. U njima su objedinjeni raznovrsni sadržaji neophodni za savladavanje veština i znanja prilikom priprema dece za polazak u školu.

-Ovo je samo jedan mali deo pomoći lokalne samouprave Predškolskoj ustanovi „ Čika Jova Zmaj “ i našim mališanima. U ovakvim trenucima je značajno pomoći, pre svega roditeljima, a zatim i vaspitačima. Ovaj vid literature će sigurno doprineti da predškolci brže savladaju gradivo za polazak u školu. Nadam se da su i roditelji zadovoljni. Shodno budžetu Opštine, pomažemo i pomagaćemo koliko možemo. Želim da zahvalim svim vaspitačima na merama koje sprovode u svojim grupicama i na velikoj odgovornosti – rekao je Vučen.

Predsednik Opštine istakao je i da se preventivne mere u školama za sada svuda poštuju.

-Iz dana u dan pratimo epidemiološku situaciju, kako na nivou naše Opštine, tako i čitave Srbije. Ako dođe do bilo kakve promene, putem medija ćemo obavestiti naše sugrađane i roditelje đaka. Iako sve funkcioniše u najboljem redu, svesni smo da uvek postoji jedan vid rizika. Drago mi je da su i naši đaci ozbiljno shvatili celokupnu situaciju i da se pridržavaju svih mera – rekao je Vučen.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.