Preminuo Milan Đurđević nekadašnji glumac, reditelj i upravnik palanačkog pozorišta

DSC05060U Gradskom pozorištu 8. januara odata je pošta preminulom Milanu Đurđeviću, glumcu i pozorišnom reditelju, nekadašnjem upravniku palanačkog pozorišta.

O životu i delu ovog dramskog umetnika govorili su Predrag Kuzmanović i Tomislav Mitrović, nekadašnji upravnici Gradskog pozorišta, a komemoraciji su prisustvovali članovi porodice, poštovaoci, kolege i prijatelji Milana Đurđevića.

Milan Đurđević rođen je 1937. u Azanji kod Smederevske Palanke. Već 1962. odigrao je prvu ulogu u palanačkom pozorištu. Od 1967. do 1977. bio je upravnik pozorišta u Palanci, zatim upravnik Kruševačkog pozorišta, da bi nakon toga bio primljen kao profesionalni glumac u najstarije srpsko pozorište, teatar „Joakim Vujić“ u Kragujevcu, gde je ostao do penzije.

Milan Đurđević ostvario je mnoštvo pozorišnih uloga. Jedno od mnogih ostvarenja po kojima će biti upamćen svakako je predstava „Jazavac pred Sudom“, koju je režirao i igrao glavnu ulogu. Osim mnoštva pozorišnih uloga, glumio je u filmovima i televizijskim serijama, između ostalog, „Lager Niš“ Mikija Stamenkovića i „Dvoboj za južnu prugu“ Aleksandra Đorđevića, a jednu od poslednjih uloga ostvario je u TV seriji „Selo gori a baba se češlja“.

Milan Đurđević sahranjen je na Starom groblju u Smederevskoj Palanci.

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.