ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

ДруштвоКултура

Преминуо Милан Ђурђевић некадашњи глумац, редитељ и управник паланачког позоришта

DSC05060У Градском позоришту 8. јануара одата је пошта преминулом Милану Ђурђевићу, глумцу и позоришном редитељу, некадашњем управнику паланачког позоришта.

О животу и делу овог драмског уметника говорили су Предраг Кузмановић и Томислав Митровић, некадашњи управници Градског позоришта, а комеморацији су присуствовали чланови породице, поштоваоци, колеге и пријатељи Милана Ђурђевића.

Милан Ђурђевић рођен је 1937. у Азањи код Смедеревске Паланке. Већ 1962. одиграо је прву улогу у паланачком позоришту. Од 1967. до 1977. био је управник позоришта у Паланци, затим управник Крушевачког позоришта, да би након тога био примљен као професионални глумац у најстарије српско позориште, театар „Јоаким Вујић“ у Крагујевцу, где је остао до пензије.

Милан Ђурђевић остварио је мноштво позоришних улога. Једно од многих остварења по којима ће бити упамћен свакако је представа „Јазавац пред Судом“, коју је режирао и играо главну улогу. Осим мноштва позоришних улога, глумио је у филмовима и телевизијским серијама, између осталог, „Лагер Ниш“ Микија Стаменковића и „Двобој за јужну пругу“ Александра Ђорђевића, а једну од последњих улога остварио је у ТВ серији „Село гори а баба се чешља“.

Милан Ђурђевић сахрањен је на Старом гробљу у Смедеревској Паланци.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *