Preporuke Opštinskog štaba za vanredne situacije

Opštinski Štab za vanredne situacije doneo je preporuke da se na  podučju Opštine Smederevska Palanka preporučuje  nošenje zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorijama (prodavnicama, marketima, kafićima, restoranima, kancelarijama, preduzećima, javnim ustanovama, salonima, teretanama i svim drugim zatvorenim prostorima), kao i u  gradskom prevozu i taksi vozilima. Preporučuje se i  držanje fizičke distance između dva lica, na otvorenom i zatvorenom prostoru, od najmanje jednog i po metra.

Redovno pranje ruku, sapunom ili dezinfenkcionim sredstvima na bazi alkohola kao i  izbegavanje organizovanja većih okupljanja, proslava i javnih manifestacija u zatvorenom prostoru su takođe preporuke koje je danas doneo Opštinski štab za vanredne situacije.

Maske koje, shodno ovoj preporuci, stanovnici Opštine treba da nose u zatvorenim prostorima, ne moraju da budu kupljene epidemiološke i hirurške maske, nego i platnene maske za višekratnu upotrebu, kao i maske koje građani sami naprave, ukoliko one prekrivaju usta i nos.

Opštinski Štab za vanredne situacije prati epidemiološku situaciju na području Opštine i, prema potrebi, donosiće naredbe, zaključke i preporuke u cilju sprečavanja širenja epidemije virusa covid 19.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.