ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Препоруке Општинског штаба за ванредне ситуације

Општински Штаб за ванредне ситуације донео је препоруке да се на  подучју Општине Смедеревска Паланка препоручује  ношење заштитних маски у свим затвореним просторијама (продавницама, маркетима, кафићима, ресторанима, канцеларијама, предузећима, јавним установама, салонима, теретанама и свим другим затвореним просторима), као и у  градском превозу и такси возилима. Препоручује се и  држање физичке дистанце између два лица, на отвореном и затвореном простору, од најмање једног и по метра.

Редовно прање руку, сапуном или дезинфенкционим средствима на бази алкохола као и  избегавање организовања већих окупљања, прослава и јавних манифестација у затвореном простору су такође препоруке које је данас донео Општински штаб за ванредне ситуације.

Маске које, сходно овој препоруци, становници Општине треба да носе у затвореним просторима, не морају да буду купљене епидемиолошке и хируршке маске, него и платнене маске за вишекратну употребу, као и маске које грађани сами направе, уколико оне прекривају уста и нос.

Општински Штаб за ванредне ситуације прати епидемиолошку ситуацију на подручју Општине и, према потреби, доносиће наредбе, закључке и препоруке у циљу спречавања ширења епидемије вируса covid 19.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *