Štab za vanredne situacije doneo preporuke građanima i privrednim subjektima radi sprečavanja širenja korona virusa

Štab za vanredne situacije Opštine Smederevska Palanka je doneo preporuke građanima i privrednim subjektima da se pridržavaju preporuka Kriznog štaba Vlade Republike Srbije i Opštinskog kriznog štaba, i to naročito preporuka od 6. jula 2020. godine.

Na osnovu člana 10 stav 1, člana 29 stav 10 i člana 43 Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama („Sl. glasnik RS“ broj 87/2020), Opštinski Štab za vanredne situacije opštine Smederevska Palanka je na sednici održanoj 08. jula 2020.godine, usvojio je sledeće

ZAKLJUČKE

Preporučuje se građanima i privrednim subjektima na teritoriji Opštine Smederevska Palanka, da se pridržavaju preporuka Kriznog štaba Vlade Republike Srbije i Opštinskog kriznog štaba, i to naročito preporuka od 06.jula 2020.godine:

1. Na području Opštine Smederevska Palanaka, preporučuje se nošenje zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorijama (prodavnicama, marketima, kafićima, restoranima, _ kancelarijama, preduzećima, javnim ustanovama, salonima, teretanama i u svim drugim zatvorenim prostorima);

2. Preporučuje se nošenje maski u gradskom prevozu, taksi vozilima i bazenu;

3. Preporučuje se držanje distance između dva lica, na otvorenom i zatvorenom prostoru, od najmanje 2 metara;

4. Preporučuje se redovno pranje ruku, sapunom ili dezinfekcionim sredstvima na bazi alkohola;

5. Preporučuje se izbegavanje organizovanja većih okupljanja, proslava i javnih manifestacija u zatvorenom prostoru, kao i organizovanje svečanosti, sportskih i drugih manifestacija.

Maske koje, shodno ovoj preporuci, stanovništvo Opštine treba da nosi u zatvorenim prostorijama, ne moraju biti kupljene epidemiološke i hirurške maske, nego i platnene maske za višekratnu upotrebu, kao i maske koje građani sami naprave, ukoliko one pokrivaju nos i usta.

Istovremeno Štab za vanredne situacije obaveštava građane da će, ukoliko se ne budu pridržavali navedenih preporuka i ukoliko se epidemiološka situacija na teritoriji Opštine Smederevska Palanka pogorša, biti prinuđen da proglasi vandrednu situaciju i donese odgovarajuće pooštrene mere.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.