ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Штаб за ванредне ситуације донео препоруке грађанима и привредним субјектима ради спречавања ширења корона вируса

Штаб за ванредне ситуације Општине Смедеревска Паланка је донео препоруке грађанима и привредним субјектима да се придржавају препорука Kризног штаба Владе Републике Србије и Општинског кризног штаба, и то нарочито препорука од 6. јула 2020. године.

На основу члана 10 став 1, члана 29 став 10 и члана 43 Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама („Сл. гласник РС“ број 87/2020), Општински Штаб за ванредне ситуације општине Смедеревска Паланка је на седници одржаној 08. јула 2020.године, усвојио је следеће

ЗАKЉУЧKЕ

Препоручује се грађанима и привредним субјектима на територији Општине Смедеревска Паланка, да се придржавају препорука Kризног штаба Владе Републике Србије и Општинског кризног штаба, и то нарочито препорука од 06.јула 2020.године:

1. На подручју Општине Смедеревска Паланака, препоручује се ношење заштитних маски у свим затвореним просторијама (продавницама, маркетима, кафићима, ресторанима, _ канцеларијама, предузећима, јавним установама, салонима, теретанама и у свим другим затвореним просторима);

2. Препоручује се ношење маски у градском превозу, такси возилима и базену;

3. Препоручује се држање дистанце између два лица, на отвореном и затвореном простору, од најмање 2 метара;

4. Препоручује се редовно прање руку, сапуном или дезинфекционим средствима на бази алкохола;

5. Препоручује се избегавање организовања већих окупљања, прослава и јавних манифестација у затвореном простору, као и организовање свечаности, спортских и других манифестација.

Маске које, сходно овој препоруци, становништво Општине треба да носи у затвореним просторијама, не морају бити купљене епидемиолошке и хируршке маске, него и платнене маске за вишекратну употребу, као и маске које грађани сами направе, уколико оне покривају нос и уста.

Истовремено Штаб за ванредне ситуације обавештава грађане да ће, уколико се не буду придржавали наведених препорука и уколико се епидемиолошка ситуација на територији Општине Смедеревска Паланка погорша, бити принуђен да прогласи вандредну ситуацију и донесе одговарајуће пооштрене мере.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *