ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Пријем у Општини за „Менаџера године“ Радомира Ивановића власника „Воћара“

DSC05135Председник Општине, Радослав Милојичић Кена и председник Скупштине општине, Славољуб Ђурић, уручили су захвалницу Радомиру Ивановићу, власнику предузећа „Воћар“ за промоцију привреде и допринос угледу Смедеревске Паланке.

Радомир Ивановић је недавно добио плакету „Менаџер године“ за примену науке у пољопривреди, што је био непосредни повод за овај пријем и уручивање захвалнице.

-Захваљујем на срдачном и топлом пријему, а што се тиче признања које сам добио од Клуба привредних новинара Србије, задовољство ми је што је ова плакета дошла баш у Смедревску Паланку, баш у „Воћар“ – рекао је Ивановић. – Увек сам говорио да је „Воћар“ добра стратешка тачка за будућност ове општине. Награда коју сам добио је за мене обавеза да наставим са оваквим радом, како бисмо у овој пословној години могли да директно упослимо још много људи. Уз то, правимо планове и размишљамо о томе како да индиректно запослимо још више наших суграђана. Често сам се питао да ли је то што ја радим добро, али ова награда, уручена од Клуба привредних новинара Србије, представљa најбољу потврду да је то што сам радио добро, да је добро оно што је „Воћар“ постигао.

Радослав Милојичић Кена истакао је значај признања које је Ивановић примио, у ситуацији када је привреда у Србији оптерећена бројним проблемима.

-Као председник Општине био сам веома задовољан када сам чуо да ће господину Ивановићу бити уручено признање и када сам видео да је у елитном друштву, у коме су били представници Владе Србије и бројни успешни привредници, и човек из Смедеревске Паланке – нагласио је Милојичић. – Са друге стране, задовољан сам, јер смо Ивановић и ја из истог краја. Ово је пример који је за сваку похвалу, да се од једне готово руиниране фабрике која није имала ни једног запосленог, и у којој је производња стала, за четири године доспе на сам врх привредне лествице. Честитам господину Ивановићу и целом његовом тиму. Било би добро да имамо бар још једног или двојицу тако успешних привредника у нашој општини, јер ће то свима нама, грађанима Смедеревске Паланке, донети добро. Локална самоуправа стоји на располагању, и ја сам са коалициoним партнерима већ постигао неке договоре, да овакве људе укључимо у рад локалне самоуправе, да се ангажују и помогну. Овом приликом, званично упућујем позив господину Ивановићу, и другим привредницима, да помогну колико могу и да се укључе у рад локалне самоуправе, јер њихови савети су увек добродошли.

Председник Скупштине општине, Славољуб Ђурић истакао је да је ово још један доказ да Србија, односно Смедеревска Паланка, имају паметне и способне људе, пуне знања и енергије, који могу да покрену нашу посрнулу привреду.

-То је доказ да не треба да чекамо само стране инвестиције јер и ми имамо људе са довољно памети и снаге – рекао је Ђурић. – Раде је један од тих људи. Њему је пошло за руком да покрене производњу у „Воћару и да крене правим путем. Оно што је посебно значајно за Општину Смедеревска Пaланка је да се овим потврђује да је наша општина пољопривредно подручје, где се свака стопа земље обрађује и где има много потенцијала и сировина за пољопривредну производњу. „Воћар“, у том смислу, не пружа само могућност запослења за одређен број људи већ повезује многе пољопривредне произвођаче. Надам се да ће „Воћар“ уз помоћ локалне самоуправе, уз помоћ државе, поново постати гигант, који ће апсорбовати огроман пољопривредни потенцијал којим овај крај располаже.

На позив Милојичића и Ђурића да се укључи у рад локaлне самоуправе, Ивановић је рекао да је такво ангажовање његова обавеза.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *