ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Пројекат Омладине Јазаса из Пожаревца и плањанске и паланачке Канцеларије за младе: „МЛАДИ СУ ЗАКОН“

Mladi su zakon - Konkurs 2014. - Konf. za stampu na stadionu 01Поводом реализације пројекта „Млади су закон“, који подржава и финансира Министарство омладине и спорта, на Градском стадиону у Смедеревској  Паланци одржана је конференција за медије на којој су о овом пројекту говорили Зоран Јовић, представник Омладине Јазаса из Пожаревца, Тијана Катић представница Канцеларије за младе из Велике Плане и Драган Вујановић, управник паланачке Канцеларије за младе.

Они су позвали младе да се укључе и буду део овог значајног пројекта у оквиру кога велики број омладинаца широм Србије има прилику да конкурише са идејама и добије подршку за њихову реализацију.

Циљ је да млади буду активни и да промовишу позитивне друштвене вредности.

Због поплава које су задесиле Србију, читав пројекат ће овога пута имати пре свега хуманитарни карактер, између осталог и кроз волонтерски рад на терену.

Осим тога што је наглашен химанитарни карактер пројекта, новину представља и то што ће се организовати летњи омладински кампови, који ће трајати 2-3 седмице, који ће окупити одређен број младих, а чији ће главни циљ бити да сами учесници кампа спроведу акције уређења и чишћења делова угроженог подручја.

Од учесника кампа, и од младих који буду спроводили своје идејне пројекте очекује се да искажу хуманост, и на симболичан начин као универзалну вредност, и кроз конкретне видове помоћи угроженима од поплаве.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *