Projekat Omladine Jazasa iz Požarevca i planjanske i palanačke Kancelarije za mlade: „MLADI SU ZAKON“

Mladi su zakon - Konkurs 2014. - Konf. za stampu na stadionu 01Povodom realizacije projekta „Mladi su zakon“, koji podržava i finansira Ministarstvo omladine i sporta, na Gradskom stadionu u Smederevskoj  Palanci održana je konferencija za medije na kojoj su o ovom projektu govorili Zoran Jović, predstavnik Omladine Jazasa iz Požarevca, Tijana Katić predstavnica Kancelarije za mlade iz Velike Plane i Dragan Vujanović, upravnik palanačke Kancelarije za mlade.

Oni su pozvali mlade da se uključe i budu deo ovog značajnog projekta u okviru koga veliki broj omladinaca širom Srbije ima priliku da konkuriše sa idejama i dobije podršku za njihovu realizaciju.

Cilj je da mladi budu aktivni i da promovišu pozitivne društvene vrednosti.

Zbog poplava koje su zadesile Srbiju, čitav projekat će ovoga puta imati pre svega humanitarni karakter, između ostalog i kroz volonterski rad na terenu.

Osim toga što je naglašen himanitarni karakter projekta, novinu predstavlja i to što će se organizovati letnji omladinski kampovi, koji će trajati 2-3 sedmice, koji će okupiti određen broj mladih, a čiji će glavni cilj biti da sami učesnici kampa sprovedu akcije uređenja i čišćenja delova ugroženog područja.

Od učesnika kampa, i od mladih koji budu sprovodili svoje idejne projekte očekuje se da iskažu humanost, i na simboličan način kao univerzalnu vrednost, i kroz konkretne vidove pomoći ugroženima od poplave.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.