ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Протест продаваца са Малог бувљака

2014-02-06-930Грађани који имају тезге за продају разне робе на, такозваном, Малом бувљаку организовано су дошли у зграду Општине Смедеревска Паланка желећи да искажу своје незадовољство према одлуци Министарства финансија да више не могу да буду „паушалци“ већ морају да се региструју као и све остале продавнице уз обавезу да издају и фискалне рачуне, имају књиговодтво, односно, воде пословне књиге.

У малој сали Скупштине општине примио их је председник СО, Славољуб Ђурић, који је, после разговора са њима, предложио да им општинске стручне службе помогну тако што ће написати заједнички допис надлежном Министарству у коме ће изнети своје замерке на понуђено законско решење.

2014-02-06-929Заказан је и нови сусрет продаваца са представницима локалне самоуправе када сва документација буде спремна.

У изјави за локалне медије, после овог састанка, Славољуб Ђурић је истакао да се у овом случају ради о грађанима који имају пријављене тезге за продају и уредно плаћају обавезе држави и да би нови намети угрозили њихов опстанак.

-Покушаћемо заједнички да контактирамо Министарство финансија и објаснимо са којим се проблемима сусрећу грађани који раде на тезгама од по два квадрата и немају могућност да испуне све обавезе предвиђене новим законским решењем. Није искључено да, уколико законодавац не изађе у сусрет њиховим оправданим примедбама, штету трпе и они и држава, а и ми као локална самоуправа – рекао је, између осталог, Ђурић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *