Razgovor sa Srboljubom Simonovićem, direktorom Centra za razvoj sporta: IME NAŠEG OLIMPIJSKOG BAZENA JE „MILAN ELEZOVIĆ“

IMG_3828– Naziv „Terme Kiseljak“ odnosi se na ceo kompleks koji će biti izgrađen na ovom prostoru, pošto je investitor kupio jedan deo zemljišta van kompleksa bazena – rekao je naš sagovornik reagujući na komentare na društvenim mrežama

 

Direktora Centra za razvoj sporta i amaterizma u sportu, Srboljuba Simonovića, zatekli smo na pola puta, između Gradskog stadiona, gde su u toku radovi na rekonstrukciji atletske staze, i obilaska kompleksa Olimpijskog bazena, u kome rade nekadašnji radnici Centra.

Zanimalo nas je šta je tačno u vezi sa informacijama koje su se pojavile na društvenim mrežama da je, posle iznajmljivanja objekta, promenjeno njegovo ime i da se više ne zove po, tragično nastradalom, izuzetnom mladiću i sportisti, Milanu Elezoviću Elezu.

IMG_3829– Bazen nije promenio ime i zove se po Milanu Elezoviću. Takva odluka doneta je na organima lokalne samouprave i bazen je i iznajmljen zakupcu pod tim imenom. Tabla sa nazivom „Gradski bazen Milan Elezović“ do sada nije postojala, mi smo tablu postavili tek sada – kaže Srboljub Simonović, direktor Centra za razvoj sporta, odgovarajući na naše pitanje.

Objasnili smo da je nedoumicu izazvala tabla sa drugačijim nazivom ovog objekta koja se pojavila pre izvesnog vremena.

– Naš gradski Olimpijski bazen  i dalje nosi naziv „Milan Elezović“, i uvek će nositi taj naziv. Naziv „Terme Kiseljak“ odnosi se na ceo kompleks koji će biti izgrađen na ovom prostoru, pošto je investitor kupio jedan deo zemljišta van kompleksa bazena. Dakle, gradski Olimpijski bazen „Milan Elezović“ je u sastavu kompleksa koji gradi isti investitor koji je zakupac Bazena – kaže Simonović i dodaje da je ovaj bazen dat u zakop, po odobrenju Opštinskog veća, na rok od 50 godina, a zakupac je DOO „Vode Sinđelić“.

11692545_10204414623147970_5259306576511582450_nU daljem razgovoru Simonović nam je objasnio i šta podrazumevaju radovi na Gradskom stadionu.

– Centar za razvoj sporta je, između ostalog, aplicirao i za ovaj projekat kod Kancelarije za poplavljene, u vezi sa renoviranjem atletske staze. Ona je bila potpuno poplavljena prošle godine i zbog toga je bila van upotrebe. Kancelarija za poplavljene je prosledila naš projekat Ministarstvu omladine i sporta, koje je tražilo i pronašlo donatora za realizaciju ovog projekta. Pojavila se „Fondacija Ane i Vlade Divca“, koji su nam izašli u susret prihvatajući da finansiraju kompletno renoviranje atletske staze. Takođe, Atletski savez Srbije pomogao nam je količinom od 64 tone šljake. Drugi deo šljake nabavio je sam Centar za razvoj sporta. Fondacija „Divac“ je raspisala tender, i oni su odabrali izvođača radova. Najpovoljniju ponudu dala je palanačka „Niskogradnja“, koja izvodi radove. Nadamo se da će radovi biti okončani za desetak dana – rekao je Simonović.

Izgradnja atletske staze najviše je obradovala članove Atletskog kluba „Jasenica“ koji su i do sada postizali izvanredne rezultate, a to će se u boljim uslovima rada i treninga sigurno još unaprediti.

V.Đ.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.