ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Разговор са Србољубом Симоновићем, директором Центра за развој спорта: ИМЕ НАШЕГ ОЛИМПИЈСКОГ БАЗЕНА ЈЕ „МИЛАН ЕЛЕЗОВИЋ“

IMG_3828– Назив „Терме Кисељак“ односи се на цео комплекс који ће бити изграђен на овом простору, пошто је инвеститор купио један део земљишта ван комплекса базена – рекао је наш саговорник реагујући на коментаре на друштвеним мрежама

 

Директора Центра за развој спорта и аматеризма у спорту, Србољуба Симоновића, затекли смо на пола пута, између Градског стадиона, где су у току радови на реконструкцији атлетске стазе, и обиласка комплекса Олимпијског базена, у коме раде некадашњи радници Центра.

Занимало нас је шта је тачно у вези са информацијама које су се појавиле на друштвеним мрежама да је, после изнајмљивања објекта, промењено његово име и да се више не зове по, трагично настрадалом, изузетном младићу и спортисти, Милану Елезовићу Елезу.

IMG_3829– Базен није променио име и зове се по Милану Елезовићу. Таква одлука донета је на органима локалне самоуправе и базен је и изнајмљен закупцу под тим именом. Табла са називом „Градски базен Милан Елезовић“ до сада није постојала, ми смо таблу поставили тек сада – каже Србољуб Симоновић, директор Центра за развој спорта, одговарајући на наше питање.

Објаснили смо да је недоумицу изазвала табла са другачијим називом овог објекта која се појавила пре извесног времена.

– Наш градски Олимпијски базен  и даље носи назив „Милан Елезовић“, и увек ће носити тај назив. Назив „Терме Кисељак“ односи се на цео комплекс који ће бити изграђен на овом простору, пошто је инвеститор купио један део земљишта ван комплекса базена. Дакле, градски Олимпијски базен „Милан Елезовић“ је у саставу комплекса који гради исти инвеститор који је закупац Базена – каже Симоновић и додаје да је овај базен дат у закоп, по одобрењу Општинског већа, на рок од 50 година, а закупац је ДОО „Воде Синђелић“.

11692545_10204414623147970_5259306576511582450_nУ даљем разговору Симоновић нам је објаснио и шта подразумевају радови на Градском стадиону.

– Центар за развој спорта је, између осталог, аплицирао и за овај пројекат код Канцеларије за поплављене, у вези са реновирањем атлетске стазе. Она је била потпуно поплављена прошле године и због тога је била ван употребе. Канцеларија за поплављене је проследила наш пројекат Министарству омладине и спорта, које је тражило и пронашло донатора за реализацију овог пројекта. Појавила се „Фондација Ане и Владе Дивца“, који су нам изашли у сусрет прихватајући да финансирају комплетно реновирање атлетске стазе. Такође, Атлетски савез Србије помогао нам је количином од 64 тоне шљаке. Други део шљаке набавио је сам Центар за развој спорта. Фондација „Дивац“ је расписала тендер, и они су одабрали извођача радова. Најповољнију понуду дала је паланачка „Нискоградња“, која изводи радове. Надамо се да ће радови бити окончани за десетак дана – рекао је Симоновић.

Изградња атлетске стазе највише је обрадовала чланове Атлетског клуба „Јасеница“ који су и до сада постизали изванредне резултате, а то ће се у бољим условима рада и тренинга сигурно још унапредити.

В.Ђ.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *