Reagovanje dr Marije Nikolin (objavljeno na fejsbuk-stranici „Palanačkih“), na „Pismo uredništvu: BESPOTREBNA ŠETNJA BOLESNE ŽENE U PALANAČKOJ BOLNICI“  

aaOvo nije istina. Ovo je zloupotreba „Palanačkih novina“ od strane supruga te bolesnice, koji baš nije mnogo vičan pisanju i izlaganju te, smatram da mu je u svemu ovome neko pomagao, sa jasnom namerom.

To odgovorno tvrdim zato sto sam imala prilike sa njima da razgovaram. Naime, pomenuti bračni par romske nacionalnosti se, otprilike, u septembru mesecu ove godine pojavio kod mene u ordinaciji, vrlo bučno, za moj ukus. Nastupili su odmah tako što su naglasili da žele da se bolesnica operiše i da što pre to uradim. Ja sam je pregledala, saslušala i predložila da se spremi za operativno lečenje. Urađena je laboratorijska analiza, predložila sam terapiju i naravno pripremu za operativno lečenje. Oni su insistirali na laparoskopskoj operaciji žučne kese, a ne na klasičnoj tehnici.

Upućena je doktorima koji, nažalost, jedini, rade tu operaciju.

Prema tome u tekstu je navedena neistina, nisu oni hteli da je operiše bilo ko, bilo kako, nego su istupili sa željom da to bude takav vid operacije.

Ona nije bila životno ugrožena, niti joj je pretio karcinom, jednostavno je htela da bude operisana, a nije imala nikakvu dokumentaciju kod sebe koja bi skratila proces pripreme, snimak pluća i srca, pregled interniste, laboratorijske analize.

 

(Redakcija: Komentar dr Marije Nikolin, na našoj fejsbuk-stranici, smatramo veoma značajnim u cilju stvaranja realnije slike o pomenutom događaju, pa ga iz tog razloga i u ovoj formi objavljujemo. Dr Nikolin zahvaljujemo na objavljenom komentaru.)

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.