ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Реаговање др Марије Николин (објављено на фејсбук-страници „Паланачких“), на „Писмо уредништву: БЕСПОТРЕБНА ШЕТЊА БОЛЕСНЕ ЖЕНЕ У ПАЛАНАЧКОЈ БОЛНИЦИ“  

aaОво није истина. Ово је злоупотреба „Паланачких новина“ од стране супруга те болеснице, који баш није много вичан писању и излагању те, сматрам да му је у свему овоме неко помагао, са јасном намером.

То одговорно тврдим зато сто сам имала прилике са њима да разговарам. Наиме, поменути брачни пар ромске националности се, отприлике, у септембру месецу ове године појавио код мене у ординацији, врло бучно, за мој укус. Наступили су одмах тако што су нагласили да желе да се болесница оперише и да што пре то урадим. Ја сам је прегледала, саслушала и предложила да се спреми за оперативно лечење. Урађена је лабораторијска анализа, предложила сам терапију и наравно припрему за оперативно лечење. Они су инсистирали на лапароскопској операцији жучне кесе, а не на класичној техници.

Упућена је докторима који, нажалост, једини, раде ту операцију.

Према томе у тексту је наведена неистина, нису они хтели да је оперише било ко, било како, него су иступили са жељом да то буде такав вид операције.

Она није била животно угрожена, нити јој је претио карцином, једноставно је хтела да буде оперисана, а није имала никакву документацију код себе која би скратила процес припреме, снимак плућа и срца, преглед интернисте, лабораторијске анализе.

 

(Редакција: Коментар др Марије Николин, на нашој фејсбук-страници, сматрамо веома значајним у циљу стварања реалније слике о поменутом догађају, па га из тог разлога и у овој форми објављујемо. Др Николин захваљујемо на објављеном коментару.)

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *