ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Реаговање редакције „Паланачких“ на саопштење Информативне службе ОО СНС у Смедеревској Паланци: АУТЕНТИЧАН СЛУЧАЈ ПОЛИТИЧКЕ ГЛУПОСТИ

Palanacke 180-181У Смедеревској Паланци догодио се аутентичан случај политичке глупости, у виду саопштења Информативне службе Општинског одбора Српске напредне странке, у коме им је за прелазак њиховог дојучерашњег функционера у редове Демократске странке, изгледа, крив новинар „Паланачких“.

У делу тог саопштења, неуки записивач „мудрих мисли“ свог надређеног, неспособан да прочита чак и импресум новина и информише се коме би желео да се обрати, напада новинара и директора „Паланачких“ (који није аутор текста о коме је реч, а ни уредник новина), и тиме врши очигледан притисак на слободу медија и уређивачку политику – потпуно супротно јавним залагањима и апелима домаћих и страних званичника, па и председника сопствене странке, да се медијима и новинарима омогући да раде свој посао без притисака.

Аутору саопштења, односно Информативној служби, односно Општинском одбору Српске напредне странке у Смедеревској Паланци засметао је наслов „Политички ‘земљотрес’ у Смедеревској Паланци: ЛОКАЛНИ ФУНКЦИОНЕРИ СНС ПРЕЛАЗЕ У ДС“, што такав догађај, у актуелном политичком тренутку на локалном нивоу, и јесте – за један локални медиј.

Право питање гласи: да ли је текст лаж или истина?

Ако је истина, а јесте: да ли баш толико боли да „ствар“ измиче контроли?

Поред отвореног напада на новинара и медијски садржај, аутор саопштења вређа и омаловажава, и тако себе „кандидује“ за истражни рад одређених државних органа.

Питамо се има ли краја параноји, у политику залуталих и заслепљених чланова ове дружине, који, када већ немају резултате у надметању са својим политичким противницима, измишљају „непријатеље“ и „проналазе“ их – тамо где их нема.

На крају, и овај догађај само уоквирује слику коју су о себи створили у Смедеревској Паланци и говори о њиховој политичкој нарави и људским квалитетима!

 

Редакција

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *