ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Редовна Скупштина Организације војних пензионера Паланке и Плане: ИЗВЕШТАЈ ПОДНЕО ПОТПУКОВНИК ГРУЈИЋ

IMG_1670 Скупштина је имала свечани карактер, јер се ове године обележава 22 године ове организације у Србији, и 150 година откако је у Кнежевини Србији установљена војна пензија

 

У великој сали Скупштине општине одржана је редовна годишња Скупштина организације војних  пензионера Смедеревске Паланке и Велике Плане.

Извештај о раду организације  у протеклих годину дана поднео је председник Драгослав Грујић, потпуковник у пензији.

Потпуковник Грујић говорио је о социјалном статусу пензионера, и о конкретним акцијама IMG_1673које су организоване у циљу побољшања материјалног положаја најугроженијих породица пензионисаних војних лица. Грујић је захвалио централи Удружења у Београду, на разумевању и помоћи, захваљујући којој је за 10 чланова удружења исплаћена појединачна помоћ у вредности од 20 до 30 хиљада динара.

Пуковник у пензији, Зоран Вушковић, члан Извршног одбора Удружења војних пензионера Србије, инфорисао је чланове о настојањима да се судским путем, или преко ПИО фонда, војним пензионерима исплати разлика у висини пензије, почев од 2008. године, као и о решавању стамбеног питања војних пензионера у Србији.

IMG_1676Присутне је поздравио председник Скупштине општине Смедеревска Паланка, Славољуб Ђурић, а говорио је и др Часлав Антић, пензионисани пуковник, задужен за питања здравственог осигурања пензионисаних војних лица и корисника војних пензија.

Скупштини Општинске организације војних пензионера Смедеревске Паланке и Велике Плане, присуствовали су бројни угледни гости.

Скупштина је имала свечани карактер, јер се ове године обележава 22 године ове организације у Србији, и 150 година откако је у Кнежевини Србији установљена војна пензија.

В. Ђ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *