Saopštenje Advokatske komore Srbije

aks_znak_4Povodom informacije da su ADVOKATI FRANCUSKE U PROTESTU koja je objavljena u sredstvima javnog informisanja, g. Dragoljub Đorđević, predsednik Advokatske komore Srbije izrazio je solidarnost advokata Srbije u borbi za položaj advokature u Francuskoj i ponudio pomoć Advokatske komore Srbije u toj borbi, podsetivši ovom prilikom na podršku koju su francuski advokati pružili prošle godine tokom protesta advokata u Srbiji i posebno na podršku g. Pierre – Olivier Sur, predsednika Advokatske komore Pariza i g. Etienne Lesage, člana Upravnog odbora koji je učestvovao i u radu Kongresa advokata Srbije u Sava centru 08.10.2014.

U odgovoru na pismo podrške i solidarnosti g. Lesage je istakao:

Uvaženi predsedniče,

Poštovani g. Đorđeviću,

Hvala Vam na podršci i izraženoj solidarnosti. Zahvaljući velikoj angažovanosti advokata Francuske, danas smo uspeli da bude povučen deo predloga reforme sistema pravne pomoći u Francuskoj kojim je predviđeno da sami advokati finansiraju pružanje pravne pomoći, ali ostajemo i dalje aktivni i na oprezu, zato što Vlada Francuske i dalje namerava da smanji budžetska sredstva i visinu novčanih sredstava koja je namenjena za misiju advokature.

Vaš predlog za pružanjem podrške i izraz solidarnosti je dobrodošao i duboko ga cenimo. O Vašem predlogu obavestiću predsednika Pierre-Olivier Sur i naš Upravni odbor.

Predsedniče Ćorđeviću, još mi je u živom sećanju moja prošlogodišnja poseta Beogradu i veliki primer koji ste dali nama francuskim advokatima u pogledu izuzetne organizovanosti, posvećenosti i okupljenosti u borbi za iste ciljeve. Jednako se sećam i obeležavanja godišnjice „Velikog rata“ slaveći prijateljstvo Francuske i Srbije.

Poštovani predsedniče Ćorđeviću, obaveštavaćemo Vas o daljem toku našeg protesta.

S kolegijalnim poštovanjem,

Etienne Lesage, član Upravnog odbora Advokatske komore Pariza

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *