ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Саопштење Адвокатске коморе Србије

aks_znak_4Поводом информације да су АДВОКАТИ ФРАНЦУСКЕ У ПРОТЕСТУ која је објављена у средствима јавног информисања, г. Драгољуб Ђорђевић, председник Адвокатске коморе Србије изразио је солидарност адвоката Србије у борби за положај адвокатуре у Француској и понудио помоћ Адвокатске коморе Србије у тој борби, подсетивши овом приликом на подршку коју су француски адвокати пружили прошле године током протеста адвоката у Србији и посебно на подршку г. Pierre – Olivier Sur, председника Адвокатске коморе Париза и г. Etienne Lesage, члана Управног одбора који је учествовао и у раду Конгреса адвоката Србије у Сава центру 08.10.2014.

У одговору на писмо подршке и солидарности г. Lesage је истакао:

Уважени председниче,

Поштовани г. Ђорђевићу,

Хвала Вам на подршци и израженој солидарности. Захваљући великој ангажованости адвоката Француске, данас смо успели да буде повучен део предлога реформе система правне помоћи у Француској којим је предвиђено да сами адвокати финансирају пружање правне помоћи, али остајемо и даље активни и на опрезу, зато што Влада Француске и даље намерава да смањи буџетска средства и висину новчаних средстава која је намењена за мисију адвокатуре.

Ваш предлог за пружањем подршке и израз солидарности је добродошао и дубоко га ценимо. О Вашем предлогу обавестићу председника Pierre-Olivier Sur и наш Управни одбор.

Председниче Ћорђевићу, још ми је у живом сећању моја прошлогодишња посета Београду и велики пример који сте дали нама француским адвокатима у погледу изузетне организованости, посвећености и окупљености у борби за исте циљеве. Једнако се сећам и обележавања годишњице „Великог рата“ славећи пријатељство Француске и Србије.

Поштовани председниче Ћорђевићу, обавештаваћемо Вас о даљем току нашег протеста.

С колегијалним поштовањем,

Etienne Lesage, члан Управног одбора Адвокатске коморе Париза

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *