ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Ученици ОШ „Радомир Лазић“ на „Великом школском часу“: „БИЛО ЈЕ ТО У ЈЕДНОЈ ЗЕМЉИ СЕЉАКА…“

21. oktobar 2015 (2)Ове речи наше песникиње Десанке Максимовић не одзвањају само данас, када се посебно сећамо тог крвавог 21. октобра 1941. године, већ ће одзвањати докле год буде српског народа и колективног сећања.

Свети Новомученици Крагујевачки и и овог 21. октобра  су окупили више хиљада посетилаца и верног народа у Шумарицама. Међу њима се нашло и 45 ученика седмог и осмог разреда 21. oktobar 2015 (45)ОШ „Радомир Лазић“ из Азање у пратњи директора школе Слађане Јелић, наставника историје Дамира С. Живковића и вероучитеља Бојана Стојадиновића. Одлазак на „Велики школски час“ је постала традиција која траје од 2009. године.

Ученици су имали прилике, поред присуствовања самој манифестацији, да обиђу и Музеј „21. октобар“ и храм посвећен Крагујевачким Новомученицима где је Свету Литургију 21. oktobar 2015 (18)служио Његово Преосвештенство Епископ Шумадијски господин Јован са свештенством. Након Свете Литургије служен је молебан Новомученицима Крагујевачким, а потом је изведен сценски приказ под називом “Између неба и земље” по делу “Нишчи” крагујевачког писца Видосава Стевановића.

Захваљујући нашој суграђанки, која живи у Крагујевцу, госпођи Данијели Талијан ученици су били у прилици и да посете Народни музеј у Крагујевцу.

 

Д. Ж.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *