ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Саопштење Института „Гоша“: КУРС ЗА ИСПИТИВАЊЕ ЗАВАРЕНИХ СПОЈЕВА ПЕНЕТРАНТИМА (РТ) МЕТОДА

Институт Гоша, у понедељак 19.јуна са почетком у 9 сати наставља серију курсева из области испитивања заварених спојева методама без разарања и то курсем за пенетрантску контролу (РT). Курс се одржава у просторијама Института Гоша у Смедеревској Паланци и изводиће га еминентни предавачи и стручњаци како из Института Гоша, тако и наши сарадници из Београда и Панчева.

Тема РТ курса је  пенетрантска контрола заварених спојева, одливака, и отковака у индустријском сектору и судовима под притиском.

Сертификацију особља обавиће CECH Trnava, фирма из Словачке, према стандарду 17024, чији су сертификати признати у Европи и свету.

Настава ће се одвијати у следећим терминима 19., 22., 23.,24. и 25 јуна, када ће се обавити завршни испит.

Курс ће похађати кандидати из ГОША ФОМ, ГОША ФСО Симићево, Монтинг из Македоније, Grapps и Института Гоша.

Да подсетимо, у Институту Гоша је крајем маја успешно завршен курс за испитивање заварених спојева без разарања за визуелниу контролу (VT), који је похађало 20 кандидата. Ниво курса је оцењен највишом оценом од стране кандидата и од стране компанија које су их послале на овај едукативни курс.

Осим обуке заваривача, међународних инжењера (IWE), технолога (IWT) и инспектора заваривања (IWI-C) koja има вишедеценијску традицију у Институту Гоша са више хиљада обучених заваривача, овим курсевима за испитивање материјала без разарања Институт Гоша је проширио лепезу својих услуга на тржишту и наметнуо се као респектабилни ауторитет у овој области.

 

 

ПР Института Гоша доо

Зорица Матић, дипл. полит.- новинар

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *