Saopštenje Instituta „Goša“: KURS ZA ISPITIVANJE ZAVARENIH SPOJEVA PENETRANTIMA (RT) METODA

Institut Goša, u ponedeljak 19.juna sa početkom u 9 sati nastavlja seriju kurseva iz oblasti ispitivanja zavarenih spojeva metodama bez razaranja i to kursem za penetrantsku kontrolu (RT). Kurs se održava u prostorijama Instituta Goša u Smederevskoj Palanci i izvodiće ga eminentni predavači i stručnjaci kako iz Instituta Goša, tako i naši saradnici iz Beograda i Pančeva.

Tema RT kursa je  penetrantskakontrola zavarenih spojeva, odlivaka, i otkovaka u industrijskom sektoru i sudovima pod pritiskom.

Sertifikaciju osoblja obaviće CECH Trnava, firma iz Slovačke, prema standardu 17024, čiji su sertifikati priznati u Evropi i svetu.

Nastava će se odvijati u sledećim terminima 19., 22., 23.,24. i 25 juna, kada će se obaviti završni ispit.

Kurs će pohađati kandidati iz GOŠA FOM, GOŠA FSO Simićevo, Monting iz Makedonije, Grapps i Instituta Goša.

Da podsetimo, u Institutu Goša je krajem maja uspešno završen kurs za ispitivanje zavarenih spojeva bez razaranja za vizuelniu kontrolu (VT), koji je pohađalo 20 kandidata. Nivo kursa je ocenjen najvišom ocenom od strane kandidata i od strane kompanija koje su ih poslale na ovaj edukativni kurs.

Osim obuke zavarivača, međunarodnih inženjera (IWE), tehnologa (IWT) i inspektora zavarivanja (IWI-C) koja ima višedecenijsku tradiciju u Institutu Goša sa više hiljada obučenih zavarivača, ovim kursevima za ispitivanje materijala bez razaranja Institut Goša je proširio lepezu svojih usluga na tržištu i nametnuo se kao respektabilni autoritet u ovoj oblasti.

 

 

PR Instituta Goša doo

Zorica Matić, dipl. polit.- novinar

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.