Saopštenje Strukovnog udruženja policije „dr Arčibald Rajs“: POVODOM ODRŽAVANJA PARADE PONOSA

gej-parada-parada-ponosa-split-foto-ap-1401955761-509879Zabrana diskriminacije i jednakost sastavni su deo evropskih tekovina, koje je naša zemlja prihvatila i bitno je da se svetu pošalje jasna poruka da Vlada Republike Srbije poštuje svoje zakone i Ustav i da ih sprovodi u delo.

Uzimajući u obzir Ustavom zagarantovana prava i slobode građana (zabrana diskriminacije, nepovredivost fizičkog i psihičkog integriteta,  pravo na slobodu i bezbednost, sloboda okupljanja i ostalo) a koja su Zakonom o policiji određena u delokrugu rada kao poslovi iz nadležnosti MUP, obaveza je ministarstva da učesnicima skupa  garantuje bezbednost a građanima da će biti zaštićena privatna, kao i javna imovina.

Policija će uprkos nedaćama i teškoćama u kojima se nalaze njeni službenici biti na visini zadatka, te kao i do sad profesionalno izvršiti obezbeđenje učesnika skupa i zaštitu javne i privatne imovine.

Svaki pripadnik MUP mora da se vodi načelom profesionalizma i da izvrši tekuće zadatke u skladu sa metodikom rada ma kakav stav lično imao prema učesnicima parade i skupu, jer je jedna od osobina profesionalaca da je objektivizam iznad subjektivizma.

Strukovno udruženje policije pozdravlja odluku Vlade Republike Srbije da se održi Parada ponosa jer je to dokaz zrelosti, poštovanja Ustava i spremnost ka evropskim integracijama i principu jednakosti koja dugoročno može doneti sveukupni prosperitet.

 

Info služba

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.