ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Саопштење Струковног удружења полиције „др Арчибалд Рајс“: ПОВОДОМ ОДРЖАВАЊА ПАРАДЕ ПОНОСА

gej-parada-parada-ponosa-split-foto-ap-1401955761-509879Забрана дискриминације и једнакост саставни су део европских тековина, које је наша земља прихватила и битно је да се свету пошаље јасна порука да Влада Републике Србије поштује своје законе и Устав и да их спроводи у дело.

Узимајући у обзир Уставом загарантована права и слободе грађана (забрана дискриминације, неповредивост физичког и психичког интегритета,  право на слободу и безбедност, слобода окупљања и остало) а која су Законом о полицији одређена у делокругу рада као послови из надлежности МУП, обавеза је министарства да учесницима скупа  гарантује безбедност а грађанима да ће бити заштићена приватна, као и јавна имовина.

Полиција ће упркос недаћама и тешкоћама у којима се налазе њени службеници бити на висини задатка, те као и до сад професионално извршити обезбеђење учесника скупа и заштиту јавне и приватне имовине.

Сваки припадник МУП мора да се води начелом професионализма и да изврши текуће задатке у складу са методиком рада ма какав став лично имао према учесницима параде и скупу, јер је једна од особина професионалаца да је објективизам изнад субјективизма.

Струковно удружење полиције поздравља одлуку Владе Републике Србије да се одржи Парада поноса јер је то доказ зрелости, поштовања Устава и спремност ка европским интеграцијама и принципу једнакости која дугорочно може донети свеукупни просперитет.

 

Инфо служба

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *