ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Саопштење Струковног удружења полиције „Др Рудолф Арчибалд Рајс“: АПЕЛ ВОЗАЧИМА МОТОРНИХ ВОЗИЛА  

bgdСтруковно удружење полиције апелује на све учеснике у саобраћају, посебно на возаче моторних возила у зонама основних школа, да значајно повећају пажњу током вожње у наредном периоду, прилагоде брзину кретања својих возила стању пута и постављеној сигнализацији.

Деца су најосетљивији и најугроженији учесници у саобраћају, истраживања су показала да деца недовољно процењују удаљеност возила, па је неопходна повећана пажња возача како би деца безбедно прелазила улице.

Подсећамо возаче да  је у насељу  на делу пута или улице која се налази у непосредној близини школе и која је као таква обележена одговарајућом сигнализацијом, дозвољена брзина кретања до 30км/х, док је ван насеља до 50км/х у времену од 07,00 до 21,00 сат, осим ако саобраћајним знаком није другачије одређено.

Припадници Министарства унутрашњих послова вршиће као и сваке године  појачане  контроле учесника у саобраћају у близини школа.

По подацима којим располаже Струковно удружење полиције за период од јануар – јун 2014. године, на територији Републике Србије  повређено је 384 деце узраста од 7 до 16 година старости.

За период од 2010.године до 2013.године у Србији повређено је 2.232 деце.

Док је за исти период у Београду број повређене деце пешака  648, у Новом Саду 287.

                                                                                                                                

 

Подаци добијени од МУП РС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *