Saopštenje za javnost Advokatske komore Srbije

310233_1Advokatska komora Srbije, nakon održanog sastanka Upravnog odbora Advokatske komore Srbije i predsednika advokatskih komora u sastavu Advokatske komore Srbije dana 29.10.2014. daje

SAOPŠTENJE

Advokatska komora Srbije predoseća opasnost od gašenja advokature u Republici Srbiji prvi put u njenoj istoriji. Osnov za ovakav predosećaj je jutrošnji nastup ministra pravde g. Nikole Selakovića u jutarnjem programu RTV „Pink“.

Zbog ove opasnosti koju smatramo realnom, Advokatska komora Srbije ovim putem obaveštava javnost da će, ukoliko se to dogodi, u odgovoru upotrebiti sve svoje kapacitete.

U cilju prevazilaženja zastoja u razgovorima Advokatska komora Srbije će se odmah obratiti Misiji EU u Beogradu sa molbom da se Misija EU uključi u organizovanje i sprovođenje postupka medijacije između Advokatske komore Srbije i Ministarstva pravde.

Namera advokature je da se učešćem treće neutralne strane ostvari približavanje stavova i postizanja sporazuma, a sve u cilju vladavine prava i zaštite prava građana.

 

Predsednik Advokatske komore Srbije

Dragoljub Đorđević, advokat

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.