ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ШТРАЈКАЧКОГ ОДБОРА РАДНИКА ЈКП „ВОДОВОД“

51654140САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ РАДНИКА ЈКП „ВОДОВОД“

Поштовани,

обавештавам вас дас су радници ЈКП Водовода Смед.Паланка данас покренули процедуру за генерални штрајк у организацији свих радника. До истека законских десет дана, до када Општина као оснивач мора да пропише минимум процеса рада, радници ће свакодневно шетати од фирме кроз центар града, до општине и назад, у трајању од неких сат времена као штрајк упозорења.

Као што сте упознати, на састанку који је одржан 2. августа 2016 године у Општини, договорено је да ће по хитном поступку радницима бити уплаћене зараде, што до дан данас није испуњено. Иначе је ово трећи неиспуњен договор о уплати средстава и овери здравствених књижица, док запослени у Општини редовно примају плате. Оно што је много важније и озбиљније, радници Водовода су опет принуђени да буду иницијатори преговораза функционисање ЈКП Водовод а самим тим и функционисање водоснабдевања.

Решење овог проблема је могуће, али смо до сада наилазили на отпор локалне самоуправе јер су они у овој борби за голи живот видели некакву политичку позадину. Од почетка је овај колектив нудио помоћ и сарадњу локалној самоуправи али на жалост ми не можемо да радимо њихов посао. Ми смо показали да хоћемо и да можемо да одрађујемо све наше послове, што је председник општине и сам похвалио.

Послали смо писмо и премијеру где га позивамо да помогне у решавању овог поблема.

Ступањем у штрајк ми не видимо ништа драматично у односима са локалном самоуправом, видимо могућност да се озбиљније и док није касно реше проблеми ЈКП Водовод и водоснабдевања Паланке.

Штрајк ће трајати онолико колико локална самоуправа не буде спремна за озбиљан рад и решавање проблема.  У супротном штрајк ће бити радикализован. Ово није само проблем радника ЈКП Водовод већ свих грађана Смедеревске Паланке.

С поштовањем

Александар Бошњаковић

председник Штрајкачког одбора

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *