SAOPŠTENJE ZA JAVNOST ŠTRAJKAČKOG ODBORA RADNIKA JKP „VODOVOD“

51654140SAOPŠTENJE ZA JAVNOST RADNIKA JKP „VODOVOD“

Poštovani,

obaveštavam vas das su radnici JKP Vodovoda Smed.Palanka danas pokrenuli proceduru za generalni štrajk u organizaciji svih radnika. Do isteka zakonskih deset dana, do kada Opština kao osnivač mora da propiše minimum procesa rada, radnici će svakodnevno šetati od firme kroz centar grada, do opštine i nazad, u trajanju od nekih sat vremena kao štrajk upozorenja.

Kao što ste upoznati, na sastanku koji je održan 2. avgusta 2016 godine u Opštini, dogovoreno je da će po hitnom postupku radnicima biti uplaćene zarade, što do dan danas nije ispunjeno. Inače je ovo treći neispunjen dogovor o uplati sredstava i overi zdravstvenih knjižica, dok zaposleni u Opštini redovno primaju plate. Ono što je mnogo važnije i ozbiljnije, radnici Vodovoda su opet prinuđeni da budu inicijatori pregovoraza funkcionisanje JKP Vodovod a samim tim i funkcionisanje vodosnabdevanja.

Rešenje ovog problema je moguće, ali smo do sada nailazili na otpor lokalne samouprave jer su oni u ovoj borbi za goli život videli nekakvu političku pozadinu. Od početka je ovaj kolektiv nudio pomoć i saradnju lokalnoj samoupravi ali na žalost mi ne možemo da radimo njihov posao. Mi smo pokazali da hoćemo i da možemo da odrađujemo sve naše poslove, što je predsednik opštine i sam pohvalio.

Poslali smo pismo i premijeru gde ga pozivamo da pomogne u rešavanju ovog poblema.

Stupanjem u štrajk mi ne vidimo ništa dramatično u odnosima sa lokalnom samoupravom, vidimo mogućnost da se ozbiljnije i dok nije kasno reše problemi JKP Vodovod i vodosnabdevanja Palanke.

Štrajk će trajati onoliko koliko lokalna samouprava ne bude spremna za ozbiljan rad i rešavanje problema.  U suprotnom štrajk će biti radikalizovan. Ovo nije samo problem radnika JKP Vodovod već svih građana Smederevske Palanke.

S poštovanjem

Aleksandar Bošnjaković

predsednik Štrajkačkog odbora

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.