ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Саопштење за јавност Војвођанске банке и Олимпијског комитета Србије:  ОДРЖАН „ОЛИМПИЈСКИ КАРНЕВАЛ“ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

IMG_6218У сусрет Олимпијским играма, које ће се одржати у периоду од 5. до 21. августа у Рио де Жанеиру, Војвођанска банка и Олимпијски комитет Србије, уз подршку Општине Смедеревска Паланка, организовали су „Олимпијски карневал“, којем је присуствовао и „Срећко“, маскота Олимпијског тима Србије.

Грађани су имали прилику да виде самба плесачице и капуеристе – извођаче традиционалне бразилске вештине која је комбинација спорта и плеса, а одржано је и такмичење за ученике основних школа. Победничка школа „Радомир Лазић“ ушла је у ужи избор за главну награду у вредности од 100.000 динара, коју додељује Војвођанска банка. Карневалу су присуствовала и деца са сметњама у развоју из установе „Пуж“.

-Данас смо у Смедеревску Паланку донели карневалску атмосферу, која је симбол Рија, домаћина Олимпијаде. „Олимпијски карневал“ је прилика се грађани Србије окупе и заједно подрже наше спортисте за ово важно такмичење, које сви с нестрпљењем очекујемо. Посебну пажњу смо посветили најмлађима, будући да је саставни део „Олимпијског карневала“ такмичење, које ће победничкој школи донети нове спортске pobednicka ekipa - S.Palankaреквизите – изјавила је Јелена Милорадовић, директор филијале Војвођанске банке у Смедеревској Паланци.

Никола Вучен, заменик председника Општине Смедеревска Паланка, поздравио је све присутне и захвалио им се на доласку.

-Ова манифестација је од великог значаја за наш град, а нама је посебна част и задовољство што смо на овај начин показали колико бодримо наш Олимпијски тим – казао је Вучен.

Испред Олимпијског комитета Србије, окупљеним грађанима се обратио Срђан Шабановић, координатор за реализацију програма Рио 2016.

-Захваљујем се свима који су данас дошли и Војвођанској банци. Та подршка нашим спортистима, који су у финалу припрема за Олимпијаду, пуно значи – рекао је Шабановић.

naslovnaИначе, Смедеревска Паланка је осми по реду град Србије у којем је одржан „Олимпијски карневал”. Ова манифестација је претходно одржана у Бајиној Башти, Бечеју, Ивањици, Пироту, Шапцу, Врању и Зрењанину. У сваком од ових градова организована су такмичења за основце, а за победничку школу, на нивоу свих градова, предвиђена је награда у спортској опреми у вредности од 100.000 динара.

Војвођанска банка је већ четврти олимпијски циклус за редом званична банка Олимпијског комитета Србије, а манифестација „Олимпијски карневал“ је једна у низу активности које реализује у циљу подршке спорту.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *