ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

У сали ОШ „Вук Караџић“ одржан Олимпијски карневал: ПРАЗНИК ИГРЕ И СПОРТА

IMG_9680Због претеће кише, Олимпијски карневал одржан је у спортској хали Основне школе „Вук Караџић“ у Смедеревској Паланци.

Све остало било је као што је и најављено: бразилски плесови, сплет плеса и спорта (capueria) у којој су учествовала деца основношколског узраста, учећи карневалски ритaм града који ће бити домаћин Олимпијских игара у августу 2016.

Непосредно пре почетка, одговарајући на питање новинара – шта ова манифестација значи за Смедеревску Паланку, председник Општине, Петар Милић је одговорио:

– Значи, пре свега, да нисмо заборављени, на културном, на спортском плану. Поред свих проблема које имамо, ово је један леп гест Олимпијског комитета Србије. Уложен је значајан труд, и треба захвалити организаторима, али и спонзорима, као што је Војвођанска банка – изјавио је председник Општине, додавши да је циљ манифестације, пре свега, популаризација спорта.

IMG_9707У пригодној церемонији свечаног отварања, такмичарима, и више него бројној публици, најпре се, у име локалне самоуправе, обратио заменик председника Скупштине општине, Никола Вучен:

– Здраво другари, велика је част и задовољство да сте сви данас на овом месту. Велика је част, такође, да данас можемо да угостимо Олимпијски комитет Србије. Ова манифестација је такмичарског карактера, и ми ћемо данас имати победника. Тај победник биће једна од наших школа. Међутим, ми смо данас сви победници, јер нас има у оволиком броју.

Све присутне потом је поздравила и Јелена Милорадовић, директор филијале Војвођанске банке у Смедеревској Паланци:

– Драги суграђани, посебно ви најмлађи, желим вам добродошлицу на Олимпијски карневал у Смедеревској Паланци. Захваљујем вам на изузетном одзиву и присуству. „Војвођанска банка“ већ шеснаест година за редом пружа подршку олимпијском тиму, а како је ове године земља домаћин Олимпијских игара Бразил, нама је задовољство да део бразилске атмосфере пребацимо и у Смедеревску Паланку, уз помоћ музичара и плесача из Центра грађанске културе. Смедеревска Паланка је осми, од девет градова у којима се организује Олимпијски карневал, а поред подршке олимпијском тиму желимо да пропагирамо здрав начин живота и тимски дух. И зато желим да се данас лепо забавимо и лепо дружимо. И пуно успеха у такмичењу – изјавила је Јелена Милорадовић.

IMG_9724Пре почетка такмичења, многобројни скуп поздравио је и Срђан Шабановић, члан Олимпијског комитета Србије, који се захвалио представницима локалне самоуправе и „Војвођанској банци“, и додао како је сврха ове манифестације да сви заједно уложимо енергију, како би био пружен подстрек нашим спортистима који за педесетак дана одлазе у Бразил.

Дечаци и девојчице, узраста од првог до четвртог разреда, такмичили су се у савладавању кореографије и ритма. Учествовали су ученици основних школа „Херој Иван Мукер“, „Радомир Лазић“, „Олга Милошевић“, „Херој Радмила Шишковић“ и „Вук Караџић“. Свака екипа имала је свог кореографа, и време од око 45 минута да савлада задату кореографију. Према једногласној одлуци жирија, за најбољу је проглашена екипа школе „Радомир Лазић“ из Азање, и они ће се, заједно са победницима из других осам градова, такмичити за награду у вредности од 100.000 динара (у спортској опреми) – дар „Војвођанске банке“.

 

В. Ђ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *