ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Састанак са пољопривредницима и занатлијама: ЗАЈЕДНИЧКИ ПЛАСМАН РОБЕ У РУСКОЈ ФЕДЕРАЦИЈИ

DSCN0475-Руском тржишту били би понуђени воћарски, повртарски и занатски производи, а удружени произвођачи би део својих производних капацитета прилагодили захтевима руског тржишта.

Славољуб Ђурић, председник СО Смедеревска Паланка, и Родољуб Станимировић, помоћник председника Општине, одржали су састанак са пољопривредним произвођачима и занатлијама, на коме је било речи о формирању Асоцијације пољопривредника наше општине.

Како је на почетку састанка објаснио Родољуб Станимировић, руководство Солнечногорског, града Московске области Русије, са којим наша општина последњих година интензивира сарадњу – вољно је да уступи пословни простор привредницима из Смедеревске Паланке, ради пласмана робе на тржиште овог града, и целе Русије.

Славољуб Ђурић је, указујући на тешку ситуацију у којој се нашла пољопривредна производња у Србији, објаснио да само удружени произвођачи и занатлије могу да остваре  добит на тржишту. Удружени пољопривредни произвођачи могу лакше да одговоре захтевима савременог тржишта, а исто тако и да под повољнијим условима обезбеде репроматеријал. Из тог разлога, како би на тржишту Солнечногорског и Русије била створена могућност за пласман пољопривредних производа из нашег краја, потребно је DSCN0477-300x169најпре формирати Асоцијацију удружених пољопривредних произвођача. Руском тржишту били би понуђени воћарски, повртарски и занатски производи, а удружени произвођачи би део својих производних капацитета прилагодили захтевима руског тржишта. Ова Асоцијација би, истакао је Ђурић, била отворена и за друге произвођаче из Србије, а најпре из суседних општина.

У другом делу састанка пољопривредници и занатлије, у отвореном разговору, указали су на своје производне капацитете, и начине лакшег пласмана робе, наглашавајући да је идеја о присуству на тржишту Солнечногорског, добра и да  може значајно да унапреди производњу у нашој општини, и  повећа зараде домаћих произвођача.

О могућностима извоза на поменуто тржиште, са представницима Солнечногорског разговараће у понедељак Родољуб Станимировић, у својству представника локалне самоуправе, а по повратку  са овог састанка биће организован нови сусрет са домаћим произвођачима, и стварање координационог тела, које ће припремити оснивање Асоцијације пољопривредника  и занатлија наше општине.

One thought on “Састанак са пољопривредницима и занатлијама: ЗАЈЕДНИЧКИ ПЛАСМАН РОБЕ У РУСКОЈ ФЕДЕРАЦИЈИ

  • Samo me interesuje o kojim proizvodjacima je rec, pored Djure frizure – naravno?

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *