ПАЛАНАЧКЕ независне варошке новине

Први број изашао је 8. децембра 2006. Директор и уредник Дејан Црномарковић

Друштво

Седница Штаба за ванредне ситуације: РЕКЕ СУ У ОПАДАЊУ – ОСТАЈЕ ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА  

IMG_0879Седница Штаба за ванредне ситуације, одржана у суботу 7. марта у 9 часова, донела је добре вести. Јасеница је у опадању (узводно од Паланке ниво се смањио чак пола метра), а почело је и опадање тока Кубршнице, која се увек знатно спорије повлачи.

Подземне воде, и „повратне воде“, које се враћају кроз цеви са којих су неодговорни грађани скинули „жабље поклопце“, и даље узрокују проблеме у деловима Карађорђевог насеља, али ни један стамбени објекат није угрожен. Велике пумпе непрекидно раде, па се, и када су ове воде у питању, очекује смиривање ситуације.

– Снег који се топи на Руднику не може да значајно повећа ниво воде у Јасеници. Највећи проблем је код црпне станице број осам, и то због подземних вода. Ту је неколико домаћинстава, али пумпе црпе воду из тог дела – изјавио је командант штаба, Радослав Милојичић Кена, подсетивши да Штаб има на располагању довољно мањих пумпи, и да ће се одазвати на позиве грађана са терена. – Неће, сигурно, бити уласка воде ни у једно домаћинство, а то што вода плави дворишта и обрадиве површине, против тога се не можемо изборити, то су подземне воде, а земља је засићена.

Ванредна ситуација остаје на снази, све до повлачења водотокова испод границе редовне одбране од поплава.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *